Otoz mam problem bo nie dziala mi skrypt na questy nie ogarniam bo gdy tworze npc o danej nazwie w tym wypadku &6&lStary Wojownik" to nic sie nie dzieje gdy klikam na niego prawym przyciskiem.. Probowalem zmienic villager na entity ale tez nie dziala
Spoiler
on rightclick on a villager:
if name of villager is "&6Stary Wojownik":
if {wojownik.%player%} is 1:
if {wojownik.misja.1.%player%} is false:
cancel event
set {wojownik.misja.1.%player%} to true
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oCo cie tu spowadza mlodziencze? Czyzbys chcial poznac dawne dzieje?" to player
wait 7 seconds
send "&6%player%&7: &cWitaj! Owszem, chcialbym sie czegos dowiedziec." to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oHoho, Cieszy mnie twoj potencial, ale najpierw daje Ci oto ta ksiege. Moze ci sie przydac!" to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oWracajac do historii, dzieje sie tu tak bardzo zlych rzeczy.. Dlugo by wymieniac!" to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oOdkad planete zawladla nacja Grineer pod wodza &9&lTyla Regora &b&oto nie mam dnia spokoju, nieustannie pladruja nasze zapasy, przesladuja i morduja ludzi! Musisz cos z tym zrobic! Jestes jedyna nadzieją.." to player
wait 7 seconds
send "&6%player%&7: &cNie zawiode Cie! Co mam zrobic?" to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oNa poczatek udowodnij ze jestes godnym wojownikiem i przynies mi 20 Krysztalow Telluru gdyz aktualnie sa mi potrzebne" to player
wait 3 seconds
send "&3Misja&7: &4Zdobadz 10 Krysztalow Telluru z kopalni i przynies je wojownikowi!" to player
stop
if {wojownik.misja.1.%player%} is true:
player has 10 sugar:
cancel event
set {wojownik.%player%} to 2
remove 10 sugar from the player
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oDziekuje za dostarczenie krysztalow, oto twoja nagroda!" to player
wait 1 seconds
give 5 purple dye of unbreaking 10 named "&5&lKrysztal Argonowy" to player
give 15 sunflower named "&3&lMoneta" to player
add 25 to player's balance
send "&3Misja&7:" to player
send "&a+ $25" to player
send "&a+ 5 &5&lKrysztal Argonowy" to player
send "&a+ 15 &3&lMoneta" to player
wait 2 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oOdpocznij troche i wroc do mnie pozniej." to player
stop
else:
send "&a&l =====================================" to player
send "&2&lZdobadz 20 &5&lKrysztalow Telluru" to player
send "&2i przynies je &4&lStaremu Wojownikowi." to player
Pytanie
MrRayqq 1
Otoz mam problem bo nie dziala mi skrypt na questy nie ogarniam bo gdy tworze npc o danej nazwie w tym wypadku &6&lStary Wojownik" to nic sie nie dzieje gdy klikam na niego prawym przyciskiem.. Probowalem zmienic villager na entity ale tez nie dziala
on rightclick on a villager:
if name of villager is "&6Stary Wojownik":
if {wojownik.%player%} is 1:
if {wojownik.misja.1.%player%} is false:
cancel event
set {wojownik.misja.1.%player%} to true
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oCo cie tu spowadza mlodziencze? Czyzbys chcial poznac dawne dzieje?" to player
wait 7 seconds
send "&6%player%&7: &cWitaj! Owszem, chcialbym sie czegos dowiedziec." to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oHoho, Cieszy mnie twoj potencial, ale najpierw daje Ci oto ta ksiege. Moze ci sie przydac!" to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oWracajac do historii, dzieje sie tu tak bardzo zlych rzeczy.. Dlugo by wymieniac!" to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oOdkad planete zawladla nacja Grineer pod wodza &9&lTyla Regora &b&oto nie mam dnia spokoju, nieustannie pladruja nasze zapasy, przesladuja i morduja ludzi! Musisz cos z tym zrobic! Jestes jedyna nadzieją.." to player
wait 7 seconds
send "&6%player%&7: &cNie zawiode Cie! Co mam zrobic?" to player
wait 7 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oNa poczatek udowodnij ze jestes godnym wojownikiem i przynies mi 20 Krysztalow Telluru gdyz aktualnie sa mi potrzebne" to player
wait 3 seconds
send "&3Misja&7: &4Zdobadz 10 Krysztalow Telluru z kopalni i przynies je wojownikowi!" to player
stop
if {wojownik.misja.1.%player%} is true:
player has 10 sugar:
cancel event
set {wojownik.%player%} to 2
remove 10 sugar from the player
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oDziekuje za dostarczenie krysztalow, oto twoja nagroda!" to player
wait 1 seconds
give 5 purple dye of unbreaking 10 named "&5&lKrysztal Argonowy" to player
give 15 sunflower named "&3&lMoneta" to player
add 25 to player's balance
send "&3Misja&7:" to player
send "&a+ $25" to player
send "&a+ 5 &5&lKrysztal Argonowy" to player
send "&a+ 15 &3&lMoneta" to player
wait 2 seconds
send "&4&lStary Wojownik&7: &b&oOdpocznij troche i wroc do mnie pozniej." to player
stop
else:
send "&2&lZdobadz 20 &5&lKrysztalow Telluru" to player
send "&2i przynies je &4&lStaremu Wojownikowi." to player
variables:
{wojownik.%player%} = 1
{wojownik.misja.1.%player%} = false
on damage:
if victim is a villager named "&6Stary Wojownik":
cancel event
Edytowane przez MyszakOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/17093-nie-dzialajacy-skrypt-na-questy/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi