SupcioXD 37 Opublikowano 18 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2017 Jak zrobić żeby w skrypcie jak użyje komendy Daje nam sie message i odpala nam sie sounds {MI} odgłos jak smok umiera? PROSZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMarcinos 30 Opublikowano 18 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2017 (edytowane) Nie wiem, czy dokładnie o to chodziło. Możesz popróbować z różnymi efektami z dodatków np. SkRayFall, SkQuery itd., ale ja zawsze miałem z tym problem i mi to nie działało. Podsyłam ci wersję z użyciem komendy /playsound. Pod wersję 1.8.x (wersję serwera): command /dzwiek: trigger: execute console command "playsound mob.enderdragon.death %player% %x-coord of player% %y-coord of player% %z-coord of player%" send "&9Odtworzono dzwiek!" Pod wersję 1.9+ (wersję serwera): command /dzwiek: trigger: execute console command "playsound mob.enderdragon.death block %player% %x-coord of player% %y-coord of player% %z-coord of player%" send "&9Odtworzono dzwiek!" W linijce command /dzwiek: możesz zmienić "/dzwiek" na inna nazwę komendy (np. "/smok"). W linijce send "&9Odtworzono dzwiek!" możesz zmienić "&9Odtworzono dzwiek!" na wiadomość, jaką chcesz żeby się wyświetliła po wpisaniu komendy. Nie testowane, mogą być pomyłki, ale powinno działać. (Edytowane 18.02) Nie wiem, czy odgłos będzie się dla wszystkich odtwarzał w miejscu gdzie jest gracz, czy będzie się odtwarzał tylko dla danego gracza. Edytowane 18 lutego 2017 przez xMarcinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Ewald Opublikowano 18 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2017 (edytowane) tu masz przykład; Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Licze na like Edytowane 18 lutego 2017 przez Ewald zmiana linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SupcioXD 37 Opublikowano 18 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2017 działa dzięki ZAMKNAĆ TEMAT PROSZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SupcioXD 37
Jak zrobić żeby w skrypcie jak użyje komendy
Daje nam sie message i odpala nam sie sounds {MI} odgłos jak smok umiera?
PROSZE
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi