Kleks1 0 Opublikowano 14 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2017 (edytowane) Witam. Potrzebuję skryptu na dungeon, aby można było go robić grupowo. Etapy: 1. Trzeba zabić 200 zombie o nazwie "Mistyczny potwor" 2. Trzeba zabić dwie fale potworów o nazwie "Ognisty Krol"(Jedna fala to 100 mobów). Z góry dziękuję. Edytowane 14 lutego 2017 przez Kleks1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMarcinos 30 Opublikowano 16 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Witam. Podsyłam Ci skrypt na dungeon, taki jak chciałeś. Spoiler Link do skryptu na code.skript.pl Osoba, która zarządza dungeonem powinna mieć permisje: dungeon.ustawfale dungeon.ustawspawn dungeon.koniec dungeon.startuj Komendy: /dungeon - dołączasz do dungeonu, jeżeli jest dostępny. (dostępne dla wszystkich graczy) /dungeon opusc - jeżeli jesteś w dungeonie, wychodzisz z niego. (dostępne dla wszystkich graczy) /dungeon ustawfale - ustawia miejsce, gdzie potwory w każdej fali mają się pojawiać. (permisja dungeon.ustawfale) /dungeon ustawspawn - ustawia spawn dungeonu, gdzie gracze mają się pojawiać po wpisaniu /dungeon (permisja dungeon.ustawspawn) /dungeon start - rozpoczyna "event" dungeonowy (permisja dungeon.startuj) /dungeon stop - zatrzymuje "event" dungeonowy (permisja dungeon.koniec) Ogniste potwory w fali 2 mają jak dobrze myślę 2 razy więcej życia (serc) od zwykłych. Do końca nie wiem czy na pewno razy 2, ale mają więcej życia. Na początku skryptu masz takie linijki: options: nagrodaZaPrzejscieDungeonu: 5 diamonds Te "5 diamonds" (5 diamentów) możesz zmienić na np. "5 emeralds" (5 szmaragdów) itp. Jest to nagroda za przejście dungeona (aby dostać nagrodę, gracz musi w każdej fali pokonać przynajmniej 1 potwora, inaczej ktoś by mógł wchodzić pod koniec, nic nie robić i dostał by nagrodę). Mam nadzieję, że skrypt jest taki jak chciałeś. W tym poście mogą występować pomyłki, jak zarówno w skrypcie... Uważam jednak, że takich nie ma :-D Jeżeli masz jakieś pytania, masz coś do zarzucenia czy chcesz abym coś zmienił, pisz. (Edytowane 16.02) Blaze'y (ogniści królowie) nie mogą strzelać, aby nie było za dużego chaosu. Aby wszystko działało dobrze, najpierw ustaw spawn dungeona i miejsce pojawiania się potworów fali. (Edytowane 16.02) Już zmieniłem, zamieściłem kod na code.skript.pl. Edytowane 16 lutego 2017 przez xMarcinos Kleks1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMarcinos 30 Opublikowano 16 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2017 (edytowane) Nie chciałem już dodawać skryptu na code.skript.pl, specjalnie umieściłem to w spoilerze, aby wiadomość nie była za długa. Zaraz może zmienie. (Edytowane 16.02) Już zmienione. Edytowane 16 lutego 2017 przez xMarcinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kurotsuwa 149 Opublikowano 25 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2017 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kleks1 0
Witam. Potrzebuję skryptu na dungeon, aby można było go robić grupowo. Etapy: 1. Trzeba zabić 200 zombie o nazwie "Mistyczny potwor" 2. Trzeba zabić dwie fale potworów o nazwie "Ognisty Krol"(Jedna fala to 100 mobów). Z góry dziękuję.
Edytowane przez Kleks1Odnośnik do komentarza
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi