Skocz do zawartości
  • 0

Licznik w skript - troszkę inny

GlobooX
 Udostępnij

Pytanie

Witam, jak zrobić licznik który na bieżąco będzie się wyświetlał na BossBarze + który nie będzie lagował
Mam już gotowy skrypt, który takie coś mi oferuje lecz kiedy na servie jest więcej osób to skrypt się gubi.. i są lagi przez COSEKUNDOWE odejmowanie 1 wartości od zmiennej licznika.

on load:		set {lvl.timer.sec} to 59		set {lvl.timer.min} to 3		set {lvl.start.timer} to false       every 1 second:	  if {lvl.startgame.laeyer1} is true:		remove 1 from {lvl.timer.sec}		loop all players in world "lvls":			create timed bar with text "&e&l-=- &a&lWarstwa 1 &a&l%{lvl.timer.min}%&b&l:&a&l%{lvl.timer.sec}% &e&l-=-" to loop-player for 1000 seconds

To mój skrypt, który działa ale laguje co sekunde...

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeśli to laguje, to serwer musi mieć maks. 512 MB ramu. Nie ma mowy o lagach na serwie 1GB+, bo sam swój zawsze na najniższych obrotach startowałem z 100+ skryptami i śmigał... ew. użyj every 5 seconds... spróbuj krótkich, ale nie za krótkich odstępów czasu. Większych od sekundy, a mniejszych od powiedzmy 8-10 sekund...

• 0

Jeśli to laguje, to serwer musi mieć maks. 512 MB ramu. Nie ma mowy o lagach na serwie 1GB+, bo sam swój zawsze na najniższych obrotach startowałem z 100+ skryptami i śmigał... ew. użyj every 5 seconds... spróbuj krótkich, ale nie za krótkich odstępów czasu. Większych od sekundy, a mniejszych od powiedzmy 8-10 sekund...

Nie mogę użyć więcej niż 1 sek bo to licznik co odliczać ma co sekunde :D

Postanowiłem zrobić podobnie ale every jest raz i LOOPA 59 razy i odejmuje sekunde z każdym LOOPEM.

I nie ma lagów przy takim skrypcie.. 

Jakoś inaczej można to jeszcze zrobić?

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...