Skocz do zawartości

GamingRoom #2 - Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że ostatnio na forum kilkoro użyszkodników sprowokowało mnie do napisania tego tematu, toteż jest. Minecraft. Stary poczciwy minecraft, który zyskuje na popularności. Zyskuje? A no tak. Zyskuje. I niech się w głowę palnie ten, kto mówi inaczej. Nie ma jakiejś jasnej statystyki, aczkolwiek na moment obecny wiemy, że z wykupionych prywatnych kont MC, ponad 80% jest eksploatowana. 80% obecnych kont, to więcej niż 100% kont trzy czy więcej lat temu... Co więcej. Nielegalnie z minecrafta również korzysta więcej osób niż wcześniej. Skąd więc błędny wniosek o spadku popularności tegoż sandboxa? Z Cebulandii. Z krainy cebulą i czosnkiem płynącej. Innymi słowy - z Polski... A no tak. Polscy pseudo youtuberzy tacy jak blow czy stuu już nie nagrywają MC, toteż dzieciaki przestały grać w MC. I ot. Cała filozofia. Rok za rokiem minecraft sprzedaje się w milionach kopii i nie zapowiada się, aby ludzie z mojangu nie mogli spać na pieniądzach przez najbliższe dziesiątki lat... Po prostu banda idiotów, która przestała grać w MC rozpuściła plotkę "Aaaaa. Jutuberzy już nie grajo w minkrofta, to minkroft nie jest popularny. Nikt już w to nie gra". Tak się tylko wydaje. Nikt w MC nie gra, a na Hypixelu nie mniej niż 30 tys. ludzi cały czas... Na brawlu też pełno ludzi. Ale przecież to duchy! Bo w MC już nikt nie gra! Błędnym rozumowaniem jest "ja i moi koledzy nie" = "nikt nie...". Minecraft i jego popularność mają się całkiem dobrze.

Kolejnym z powodów, dla których mówi się, że w mc nikt nie gra jest polaczkowe zatrzymanie się na wersji beta 1.7.3 czy nawet na mc 1.4, czy 1.7, itd. z powodem "to już nie ta sama gra". No ludzie. Pierdolca można dostać. Ja tam widzę tak: Nazwa? Ta sama. Grafika? Praktycznie taka sama. Zawartość? Taka sama. Ba! Nawet większa. Jest więcej ciekawych urozmaiceń. Że niby są mikstury i bossy? Cóż. Od stworzenia minecrafta było to do przewidzenia. Ale, że minecraft stanie się RPG??? To już brednia jakiegoś pijaka. RPG to gra posiadająca fabułę, w której musimy wcielić się w wyrazistą postać. A postać w MC? Nie ma określonego celu, nie ma żadnej fabuły w grze i możemy robić co chcemy. Wait what? Minecraft to sandbox?! NIE WIERZĘ. A co do tego przewidzenia - Notch zawsze chciał stworzyć nieograniczającą gracza grę w klimatach fantasy. Nie dziwcie się więc, że padło na hit jakim jest MC. Przeszkadza ci? Nie korzystaj. Nikt cię nie zmusza do zabijania bossów i enchantowania. Możesz sobie nawet budować na creative. Ale nie narzekaj, że gra rozwija się. Ostatnie update'y wniosły wiele ciekawych opcji dla map-makerów i budowniczych. Ty jeszcze śmiesz narzekać? Jak ktoś lubi sobie zoo zrobić, to ma niedźwiedzie polarne, kury, krowy, świnie, oceloty, koty, wilki, owce, kałamarnice, konie i króliki. Kiedyś w tej grupie nie było ani kotów, ani psów, ani koni, ani królików ani niedźwiedzi polarnych. Jeżeli ktoś narzeka na to, że mc idzie w złym kierunku to niech się puknie w głowę. Już raz o tym wspominałem - to jest jego zdanie, na które 99% ludzi ma kompletnie wylane i które praktycznie nikogo nie obchodzi. Ci, którzy lubią MC za prostotę mogą grać w niego prosto. Ci, co lubią za kombinatorykę - niech kombinują. Ja lubię trochę tego i trochę tego. I tyle mi styka. Minecraft się rozwija, co jest dużym plusem, bo coraz więcej ludzi może znaleźć tam coś dla siebie...

A społeczność MC? Tak. Budują ją dzieci. Dzieci w wieku 7 lub więcej lat. Także te dorosłe 30+. No i trudno. Bywa. Ale to, że czasem 20 latek unosi się za 10 latka, bo ten głupoty pisze, to już robienie z siebie debila. No cóż, tak już chyba funkcjonuje ten świat. Bywa...

https://skript.pl/temat/12337-gamingroom-2-minecraft/

• Norbi zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...