PoweredDragon 1016 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Jako, że ostatnio na forum kilkoro użyszkodników sprowokowało mnie do napisania tego tematu, toteż jest. Minecraft. Stary poczciwy minecraft, który zyskuje na popularności. Zyskuje? A no tak. Zyskuje. I niech się w głowę palnie ten, kto mówi inaczej. Nie ma jakiejś jasnej statystyki, aczkolwiek na moment obecny wiemy, że z wykupionych prywatnych kont MC, ponad 80% jest eksploatowana. 80% obecnych kont, to więcej niż 100% kont trzy czy więcej lat temu... Co więcej. Nielegalnie z minecrafta również korzysta więcej osób niż wcześniej. Skąd więc błędny wniosek o spadku popularności tegoż sandboxa? Z Cebulandii. Z krainy cebulą i czosnkiem płynącej. Innymi słowy - z Polski... A no tak. Polscy pseudo youtuberzy tacy jak blow czy stuu już nie nagrywają MC, toteż dzieciaki przestały grać w MC. I ot. Cała filozofia. Rok za rokiem minecraft sprzedaje się w milionach kopii i nie zapowiada się, aby ludzie z mojangu nie mogli spać na pieniądzach przez najbliższe dziesiątki lat... Po prostu banda idiotów, która przestała grać w MC rozpuściła plotkę "Aaaaa. Jutuberzy już nie grajo w minkrofta, to minkroft nie jest popularny. Nikt już w to nie gra". Tak się tylko wydaje. Nikt w MC nie gra, a na Hypixelu nie mniej niż 30 tys. ludzi cały czas... Na brawlu też pełno ludzi. Ale przecież to duchy! Bo w MC już nikt nie gra! Błędnym rozumowaniem jest "ja i moi koledzy nie" = "nikt nie...". Minecraft i jego popularność mają się całkiem dobrze. Kolejnym z powodów, dla których mówi się, że w mc nikt nie gra jest polaczkowe zatrzymanie się na wersji beta 1.7.3 czy nawet na mc 1.4, czy 1.7, itd. z powodem "to już nie ta sama gra". No ludzie. Pierdolca można dostać. Ja tam widzę tak: Nazwa? Ta sama. Grafika? Praktycznie taka sama. Zawartość? Taka sama. Ba! Nawet większa. Jest więcej ciekawych urozmaiceń. Że niby są mikstury i bossy? Cóż. Od stworzenia minecrafta było to do przewidzenia. Ale, że minecraft stanie się RPG??? To już brednia jakiegoś pijaka. RPG to gra posiadająca fabułę, w której musimy wcielić się w wyrazistą postać. A postać w MC? Nie ma określonego celu, nie ma żadnej fabuły w grze i możemy robić co chcemy. Wait what? Minecraft to sandbox?! NIE WIERZĘ. A co do tego przewidzenia - Notch zawsze chciał stworzyć nieograniczającą gracza grę w klimatach fantasy. Nie dziwcie się więc, że padło na hit jakim jest MC. Przeszkadza ci? Nie korzystaj. Nikt cię nie zmusza do zabijania bossów i enchantowania. Możesz sobie nawet budować na creative. Ale nie narzekaj, że gra rozwija się. Ostatnie update'y wniosły wiele ciekawych opcji dla map-makerów i budowniczych. Ty jeszcze śmiesz narzekać? Jak ktoś lubi sobie zoo zrobić, to ma niedźwiedzie polarne, kury, krowy, świnie, oceloty, koty, wilki, owce, kałamarnice, konie i króliki. Kiedyś w tej grupie nie było ani kotów, ani psów, ani koni, ani królików ani niedźwiedzi polarnych. Jeżeli ktoś narzeka na to, że mc idzie w złym kierunku to niech się puknie w głowę. Już raz o tym wspominałem - to jest jego zdanie, na które 99% ludzi ma kompletnie wylane i które praktycznie nikogo nie obchodzi. Ci, którzy lubią MC za prostotę mogą grać w niego prosto. Ci, co lubią za kombinatorykę - niech kombinują. Ja lubię trochę tego i trochę tego. I tyle mi styka. Minecraft się rozwija, co jest dużym plusem, bo coraz więcej ludzi może znaleźć tam coś dla siebie... A społeczność MC? Tak. Budują ją dzieci. Dzieci w wieku 7 lub więcej lat. Także te dorosłe 30+. No i trudno. Bywa. Ale to, że czasem 20 latek unosi się za 10 latka, bo ten głupoty pisze, to już robienie z siebie debila. No cóż, tak już chyba funkcjonuje ten świat. Bywa... bvcz, Michaux0, Libter i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/12337-gamingroom-2-minecraft/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieaktywny Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Polać mu! Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/12337-gamingroom-2-minecraft/#findComment-86810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuttingChipset 355 Opublikowano 15 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2016 350 like! \o/ bvcz 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/12337-gamingroom-2-minecraft/#findComment-87115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi