Skocz do zawartości
  • 0

Random Teleport

CineK

Pytanie

Witam !

Chciał bym by skrypt wyglądał następująco:

/teleport create [Nazwa]

/teleport radius [odleglosc] - Tutaj chodzi o to by odległość zaznaczyła się od miejsca w którym stoję jeżeli tego się nie uda to /teleport pos1, pos2

zależy mi na tym by komenda ta działała w cmd blocku czyli : /teleport [Nazwa] @p

Jeżeli komuś się uda "Lubie To"

Z Góry dziękuje

Edytowane przez CineK

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czyli chodzi ci o to aby wyznaczać punkt i od niego radius, po czym po wykonaniu komenty teleportować gracza na losowe koordynaty w tym obrębie?

Dokładnie :)

Powiedzmy stoje na korach x-0 y-0 z-0 i od miejsca w którym stoje pisze teleport radius 100 i w obrębie tych 100 kratek ma tepać w losowe miejsce ;)

Edytowane przez CineK

• 0
command /teleport [<text&gt] [<text&gt] [<text&gt]:	trigger:		if arg 1 is "radius":			if arg 2 is set:				set {_zasieg} to agr 2 parsed as integer				if sender is console:					if arg 3 is not set:						message "Musisz podać gracza!"						stop				if arg 3 is set:					set {_nick} to arg 3 parsed as player					if {_nick} is not online:						message "Gracz %{_nick}% musi być online!"				else:					set {_nick} to player				loop all block in radius {_zasieg} around {_nick}					if {_teleport.was} is true:						exit loop					else:						chance of 0.5%:							set {_loc} to location of loop-block							loop 100 times:								if block at location {_loc} is not air:									set {_loc} to location above {_loc}								else:									exit loop							teleport player to {_loc}

Z tym create to nie wiem o co chodzi, na command blockach się nie znam, ale masz opcję dla konsoli :)

Mam nadzieje, że pomogłem(wiesz jak mnie nagrodzić :P ). Jak coś nie działa to wypisz wszystkei błędy i addony z wersjami, oraz wersję bukkita.

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...