CineK 0 Opublikowano 22 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2014 (edytowane) Witam !Chciał bym by skrypt wyglądał następująco: /teleport create [Nazwa]/teleport radius [odleglosc] - Tutaj chodzi o to by odległość zaznaczyła się od miejsca w którym stoję jeżeli tego się nie uda to /teleport pos1, pos2 zależy mi na tym by komenda ta działała w cmd blocku czyli : /teleport [Nazwa] @p Jeżeli komuś się uda "Lubie To"Z Góry dziękuje Edytowane 22 czerwca 2014 przez CineK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ToNy 548 Opublikowano 23 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2014 Czyli chodzi ci o to aby wyznaczać punkt i od niego radius, po czym po wykonaniu komenty teleportować gracza na losowe koordynaty w tym obrębie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CineK 0 Opublikowano 23 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2014 (edytowane) Czyli chodzi ci o to aby wyznaczać punkt i od niego radius, po czym po wykonaniu komenty teleportować gracza na losowe koordynaty w tym obrębie?Dokładnie :) Powiedzmy stoje na korach x-0 y-0 z-0 i od miejsca w którym stoje pisze teleport radius 100 i w obrębie tych 100 kratek ma tepać w losowe miejsce ;) Edytowane 23 czerwca 2014 przez CineK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Slupik98 173 Opublikowano 24 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2014 command /teleport [<text>] [<text>] [<text>]: trigger: if arg 1 is "radius": if arg 2 is set: set {_zasieg} to agr 2 parsed as integer if sender is console: if arg 3 is not set: message "Musisz podać gracza!" stop if arg 3 is set: set {_nick} to arg 3 parsed as player if {_nick} is not online: message "Gracz %{_nick}% musi być online!" else: set {_nick} to player loop all block in radius {_zasieg} around {_nick} if {_teleport.was} is true: exit loop else: chance of 0.5%: set {_loc} to location of loop-block loop 100 times: if block at location {_loc} is not air: set {_loc} to location above {_loc} else: exit loop teleport player to {_loc}Z tym create to nie wiem o co chodzi, na command blockach się nie znam, ale masz opcję dla konsoli :)Mam nadzieje, że pomogłem(wiesz jak mnie nagrodzić :P ). Jak coś nie działa to wypisz wszystkei błędy i addony z wersjami, oraz wersję bukkita. CineK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
CineK 0
Witam !
Chciał bym by skrypt wyglądał następująco:
/teleport create [Nazwa]
/teleport radius [odleglosc] - Tutaj chodzi o to by odległość zaznaczyła się od miejsca w którym stoję jeżeli tego się nie uda to /teleport pos1, pos2
zależy mi na tym by komenda ta działała w cmd blocku czyli : /teleport [Nazwa] @p
Jeżeli komuś się uda "Lubie To"
Z Góry dziękuje
Edytowane przez CineKOdnośnik do komentarza
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi