Skocz do zawartości

[pomysły] serwery w minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mimo, że już nie gram w Minecraft, to widząc listę serwerów na forum, to myślę, że jest źle.

I chyba czas coś z tym zrobić.

Dlaczego źle?

Bo ludzie ciągle robią to samo. HC, EasyHC, SV+G, SB... Trzeba nowych rzeczy. Te tryby są już oklepane.

Więc co zrobić?

Coś oryginalnego. Tak wiem, często się słyszy "zrób coś oryginalnego", więc żeby nie było, daję pomysły:

- Tryb zabójcy:

**Otrzymujesz nóż, pistolet i idziesz na misje, aby zdobywać coraz lepsze rzeczy. Gdy już osiągniesz pewien poziom, dostajesz zlecenia zabójstw, ale w tym samym momencie ktoś zaczyna polować na ciebie. Generalnie próbujesz przeżyć najdłużej jak się da.

-Porty gier do Minecrafta:

**Przykład: HL2: Deathmatch: Deatchmatch z wykorzystaniem elementów Half-Life 2

I przede wszystkim nie robić oklepanych pomysłów. Robić klimatyczne serwery oraz utrzymywać ten klimat.

Uwaga co do parkourów: nie robić skakania z klocka na klocek w powietrzu, ale przykładowo elementy dekoracji, na które można się wspiąć. I na końcu wspinaczki jakąś nagrodę(ale niematerialną, coś co gracz może zobaczyć). Robienie odgrzewanego kotleta ale ze świetną sałatką i wspaniałym sosem to też coś oryginalnego.

Szukajcie też osób będących kopalnią pomysłów. Dzięki temu możecie wyhaczyć coś naprawdę wartego uwagi i przyciągającego.

Mało nie zapomniałem. Starajcie się zrobić jak najlepszą i oddającą klimat serwera prezentację. To wizytówka serwera. Jeśli ona przyciągnie gracza, to jest już połowa sukcesu.

https://skript.pl/temat/10677-pomys%C5%82y-serwery-w-minecraft/

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...