NeXv 21 Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 Jak zrobić aby punkty po przecinku np 64.5 było zaokrąglane do 64 (Każda liczba! I nie ważne czy jest 66.8 i tak zaokrągla do 66 ) ? Chodzi mi oto że jeśli gracz ma 654pkt to *0.10 wychodzi 65.4 a chce żeby była równa liczba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 http://njol.ch/projects/skript/doc/expressions/#ExprRound set X to rounded down 66.8#// Wykarmione z Panda Phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PoweredDragon 1016 Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 set {_zmienna} to {punkty.%player%}*0,1set {points.%player%} to rounded down {_zmienna}xD Nie wiem jak zapisujesz punkty :f NeXv 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeXv 21 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 (edytowane) @UpO ile dobrze zrozumiałem to ma wyglądać tak? I tak będzie dobrze, bo teraz nie mogę sprawdzić bo nie mam dostępu do komputera? (Pisze z tabletu)set {_pkt} to ({pkt::%victim%}*0.1)set {pkt::%attacker%} to rounded down {_pkt}http://njol.ch/projects/skript/doc/expressions/#ExprRound set X to rounded down 66.8#// Wykarmione z Panda Phone Nie rozumiem tego zamiast X mam wpisać zmienną czyli {pkt::%attacker%} a zamiast 66.8 {_pkt}? Edytowane 14 czerwca 2014 przez NeXv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 X = Zmienna do której zapisujesz 66.8 = Zaokrąglana w dół liczba, może być oczywiscie zmienna :) #// Wykarmione z Panda Phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeXv 21 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 A zmienna musi być w %% czy może być bez ? I czy będzie np 66 to obniży do 65 ? Chodzi mi oto czy jak będzie równa liczba to też będzie obniżać. I dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 14 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 %% masz tylko w stringu (text, czyli "cos tam"). A pelnej liczby Ci nie obnizy #// Wykarmione z Panda Phone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeXv 21 Opublikowano 14 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2014 Dobrze dziękuje. Jak by ktoś niewiedział to zastosowałem taki kod:set {pkt::%attacker% to rounded down {_pkt}A tak apropo jak mam to zastosować do komendy?execute console command "/scoreboard players add %attacker% pkt %{_pkt}%"I chce tak samo jak do zmiennej w której zapisuje. //Zamykam ~Sebek4321 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
NeXv 21
Jak zrobić aby punkty po przecinku np 64.5 było zaokrąglane do 64 (Każda liczba! I nie ważne czy jest 66.8 i tak zaokrągla do 66 ) ? Chodzi mi oto że jeśli gracz ma 654pkt to *0.10 wychodzi 65.4 a chce żeby była równa liczba.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi