Skocz do zawartości

Ankieta- Oddaj głos i wypowiedz się (na temat).

Serwer- co i jak?- Proszę nie wypełniać ankiety na "odwal się".  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. No to jaki RPG?

• normal
      1
    • + survival
      4
  2. 2. Autoryzacja?

• Premium
      2
    • Non-Premium
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli zły dział prosiłbym o przeniesienie.

Cześć wszystkim :). Stwarzam serwer RPG już od kilku tygodni jeśli nie kilkunastu. Zawsze jak zaczynam pracę, to mam problem z "co będzie". Wiele moich pomysłów odrzucam, a kiedy zaczynam pracę nad jednym- niby wszystko jest super, ale pod koniec moja samoocena pracy jest na najniższym poziomie i po prostu wyrzucam moje arcydzieło do kosza. Potem przez kilka dni nic nie robię (...).

Według moich kolegów, którzy chcą abym już w tym miesiącu stworzył serwer. Twierdzą, że moje pomysły są super, a jeszcze lepsze wykonanie. Toteż postanowiłem w ciągu 30 dni lub 60 odpalić swój serwer na publicznej maszynie :). Tylko, że od tygodnia męczy mnie jedno pytanie- Jaki RPG zrobić?- Przez to nie wiem od czego mam zacząć.

Mam 2 typy:
- RPG Normal- Według mnie (takie mam wyobrażenie). Ten typ powinien posiadać spawn +oddzielne mapy, na których by się exp'ilo. Na każdej mapie powinien być boss, z którego drop'iły by drogie, ale nie za mocne itemy. No i na koniec trochę magii :).
- RPG by Switsherker +Survival- (xDD) Moim wyobrażeniem tego typu RPG, jest gra MARGONEM- Nic nie reklamuję :P. Podobnie jak w tej grze chciałbym zrobić kilka wiosek, na których byłoby dużo questów. Między wioskami byłyby przejścia (teleporty), a jeśliby nie chciało się tracić czasu na przechodzenie przez wioski używałoby się itemu o nazwie "Kamień teleportacji" lub taryfiarza- przewoźnika. Na środku (Mniej więcej) byłby survival. Ponad to byłyby klasy- łucznik, wojownik i worker (pracownik). Reszta to tak samo, jak w normalnym RPG.

W większości typy są opisane, ale jeszcze mam problem z cheat'erami (czyt. cziterami). Jedną sprawą jest autoryzacja- niby jedna rzecz, a dużo pomaga. Na Premium grałaby mniejsza liczba graczy, ale za to cheat'erzy nie wbijaliby kolejny raz na serwer i nie przeszkadzaliby innym graczom. Lustrzanym odbiciem jest Non-Premium. Obawiam się tego, że mógłbym tracić nowych graczy przez tych debili- Nie mam na celu kogoś obrazić- Wbije sobie typo z cheat'ami i co? Frajdę ma, a gracze czują niesmak (...).

Teraz, jak piszę ten temat, to odechciewa mi się już robić ten serwer xDD- Myślę, że i tak nikt nie wbije...

Wypełnijcie ankietę i wypowiedzcie się poniżej w komentarzach- jeśli macie jakieś pomysły lub uwagi :).

Pozdrawiam- Swit.

@Edit Tak tak... Zły temat... Zły dział* xD

Edytowane przez Switsherker
https://skript.pl/temat/9710-ankieta-oddaj-g%C5%82os-i-wypowiedz-si%C4%99-na-temat/

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...