tropereks 780 Opublikowano 9 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2014 Witam Chcialbym przedstawic moj skrypt na (prawie) automatyczny ox. Ox - jest to gra typu "tak lub nie". Admin zadaje pytania, a gracze odpowiadaja poprzez wchodzenie na zielona welne lub czerwona (tak lub nie) Permissia:ox - daje dostep do wszystkiego Komenda: /ox [tak/nie] <pytanie> - zadaje pytanie graczom, zaznacza teren, usuwa go i odnawia po chwili /ox - pokazuje dostepne komendy dla gracza (/ox dolacz/opusc) /ox ustaw spawn - ustawia lobby gry /ox ustaw gra - ustawia spawn w grze Wymagania:SkriptPirateSk (+World Edit)BarApiBossBarSK Changelog:v1.0udostepnienie skryptuv1.1Nowa komenda, poprawki bledowv.1.2+ Pytanie na pasku smoka+ Odliczanie na pasku smoka+ Lobby dla vipow+ Kilka nowych komend+ Gdy gracz dotknie soulsandu, odpada+ Wysylanie wiadomosci tylko do graczy (zmiana z broadcastu)+ Blokowanie pisania na chacie podczas rozgrywki- Limit pytania (do 55 znakow, kolor bazowy szary, brak mozliwosci dania innego z poziomu gry)v.1.3+ Przy komendzie /ox, jezeli gracz posiada odpowiednie uprawnienia, wysyla wiadomosc z wszystkimi dostepnymi komendami.+ Komendy nie sa juz wykonywane przez gracza (Brak niepotrzebnego spamu na komunikatorze)- Dodatkowy wymagany plugin (PirateSk) Co zrobic aby stworzyc arene?Trzeba miec zaznaczony 3 regiony:bialyczerwonyzielony 3majcie zdjęcie jak to powinno wyglądać To do:- Zmienienie wyswietlania wiadomosci na pasku smoka z pluginu BossBarSk i BarApi na WildSkript- Przejscie na kod poprawny z zasadami SSCC- Auto updater (nie kazdy badz co badz zaglada zawsze do tego tematu :v)- Skrocenie kodu- Poprawa kodu Download:Klik! A dla tych, ktorzy nie chca odliczania na pasku smoka:>>LINK<< NeXv, xMrKriS, RamzeS i 8 innych 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakushami 51 Opublikowano 9 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2014 Nawet dobry skrypt.Like się należy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich100 1 Opublikowano 9 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2014 skrypt fajny ale nie pierwszy i pewnie nie ostatni na tym forumGdzieś już widziałem taki skrypt tylko trochę z innym kodem, ale i tak spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DonFallingCookie Opublikowano 10 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 (edytowane) Co do odliczania, mogłeś to skrócić:set {_time} to 30loop 30 times: wait 1 real second add -1 to {_time} broadcast "{@tag} &3&lZa %{_time}% sekund zniknie bledna odpowiedz"oraz zapomniałeś dodać, że trzeba utworzyć 3 regiony, "bialy", "zielony" i "czerwony". Ale łap like na zachęte! :D Edytowane 10 czerwca 2014 przez DonFallingCookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 10 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 dzięki, właśnie miałem dodać ale napisałem ten temat w 2 min bo się spieszyłem. Dzisiaj dodam :3 [xx] Wysłane z mojego SGY [xx] KeVin000 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLajt 15 Opublikowano 10 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 Mółbyś napisać jak go używać? :D co i jak ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xFreku 100 Opublikowano 10 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 Heh, mamy plagiat ;ohttp://bukkit.pl/threads/ox-quizy-na-swoim-serwerze.10753/'>>http://bukkit.pl/threads/ox-quizy-na-swoim-serwerze.10753/1. Od tego jest opcja zgłoś2. Wklej mi tu w spoilerze fragmenty kodu, bo nie widzę zbieżności... ~Dragon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 10 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 sam robilem to ;djest wiele takich skryptow jak pisze mich, ale to nei plagiat ;c KeVin000 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich100 1 Opublikowano 10 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 @up2plagiat to nie jest!porównaj sobie wszystkie skrypty ox każdy jest podobny do każdego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymnYo ~ KoYGeR 69 Opublikowano 10 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 Ja bym zrobil tak, zeby pytania pokazywaly sie na BossBar, moim zdaniem duzo lepiej by to wygladalo :) tropereks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 10 czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 (edytowane) Nowa wersja skryptu!Nowa komenda + poprawki bledowChcecie abym dodał coś nietypowego do tego skryptu?Piszcie w komentarzach! :D@2UPDobrze, zrobie to, jednak ze wzgledu ze mam w najbliszym czasie malo czasu, moze to pozno sie pojawic ;)@EditOdliczanie tez ma byc na pasku smoka?Double, łączę ~Dragon Edytowane 1 lipca 2014 przez tropereks KeVin000 i minecraftlawa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymnYo ~ KoYGeR 69 Opublikowano 10 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2014 @up Moim zdaniem odliczanie daj na normalnym czacie, a pytanko niech bd az pojawi sie prawidlowa odp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juraso 78 Opublikowano 11 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2014 Hmm i dodaj takie cos ze jak ktos wejdzie na zielona welne to wybiera "tak" jak wejdzie na czerwona wybiera "nie" @Edit Sry zle przeczytalem To juz jest Hmm a co do tego pytania na pasku bossa to to jest troche zly pomysl bo jak pytanie bedzie dlugie to nie pojawi sie cale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DouDou 1 Opublikowano 1 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2014 Nie powiem, zawalisty skrypt który przyda się na zabawy / eventy.Sam go użyję - polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 1 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2014 (edytowane) Update, a znim: + Pytanie na pasku smoka + Odliczanie na pasku smoka + Lobby dla vipow + Kilka nowych komend + Gdy gracz dotknie soulsandu, odpada + Wysylanie wiadomosci tylko do graczy (zmiana z broadcastu) + Blokowanie pisania na chacie podczas rozgrywki - Limit pytania (do 55 znakow, kolor bazowy szary, brak mozliwosci dania innego z poziomu gry) Link w poscie pierwszymLicze na dalsze opinie, jak i propozycje :o Edytowane 1 lipca 2014 przez tropereks KeVin000 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 12 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2014 ref ;3 Propozycje śmialo pisac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinekkk 134 Opublikowano 12 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2014 No całkiem, całkiem spoko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSaDG 29 Opublikowano 16 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2014 Możliwość wielu aren :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 16 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2014 Ale po co wiele aren?Moze uda mi sie dac automatyczne pytania, mam nawet sposob, ale... No coz, wakacje, wyjazdy.Dwoma slowami: Malo Czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tropereks 780 Opublikowano 18 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2014 @Ref Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi