uiuin17 4 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Witam mam małe pytanko jak zrobić losowy drop żelaza że może wylecieć 1-3 żelaza i gracz otrzyma wiadomość ile żelaza wyleciało Proszę szybką odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMateuszP0L 47 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Pisze z telefonu Losowa ilość set {_zelazo} to a random integer between 0 and 3 Give {_zelazo} iron ingot to Player Send "żelazo %{_zelazo}" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uiuin17 4 Opublikowano 2 grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 @xMateuszP0L wyskakuje ten błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMateuszP0L 47 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Zmień to na drop a random number between 3 and 2 of diamondBez {_} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uiuin17 4 Opublikowano 2 grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 Teraz, xMateuszP0L napisał: Zmień to na drop a random number between 3 and 2 of diamondBez {_} wtedy w wiadomości dropi 1-3 diament a rzeczywiście dropi inaczej np. wiadomość 2 diaxy a tylko 1 wypadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xMateuszP0L 47 Opublikowano 2 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2015 (edytowane) Kurde jestem w szkole i trudno się pisze z telefonu. Poszukaj skript na drop i tam zobacz w kodzie czy jest to co chcesz jak coś to ci to o 16:00 napiszę. @uiuin17 Cytuj on mine a stone: chance of 100%: set {item.iron} to a random integer between 0 and 3 if {item.iron} is 1: drop 1 iron ingot send "&aZdobyles sztabke zelaza (x1)" if {item.iron} is 2: drop 2 iron ingot send "&eZdobyles sztabke zelaza (x2)" if {item.iron} is 3: drop 3 iron ingot send "&cZdobyles sztabke zelaza (x3)" Wykombinowałem takie coś Napisać ci jakiś skript bo nie mam co robić Edytowane 2 grudnia 2015 przez xMateuszP0L Dodałem kod + Pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nieaktywny Opublikowano 3 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2015 (edytowane) O 2015-12-02 09:10:59, xMateuszP0L napisał: Kurde jestem w szkole i trudno się pisze z telefonu. Poszukaj skript na drop i tam zobacz w kodzie czy jest to co chcesz jak coś to ci to o 16:00 napiszę. @uiuin17 Wykombinowałem takie coś Napisać ci jakiś skript bo nie mam co robić Po co tak kombinować z kodem? Tak można prościej zapisać: on mine a stone: chance of 100%: set {item.iron} to a random integer between 0 and 3 drop {item.iron} iron ingot send "&7Wylecialo ci %{item.iron}% sztabek zelaza!" Edytowane 3 grudnia 2015 przez Nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
uiuin17 4
Witam mam małe pytanko jak zrobić losowy drop żelaza że może wylecieć 1-3 żelaza i gracz otrzyma wiadomość ile żelaza wyleciało
Proszę szybką odpowiedz 
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi