Skocz do zawartości
  • 0

Cooldown+licznik trwania

JutkowskY

Pytanie

Witam bardzo serdecznie jako iż uprościłem sobie już trochę moje raczkowanie ze skriptem i przesiadłem się do chodaka, mam jednak problem, mam zrobioną komendę /kit gracz i /kit vip, jednak chciałbym dodać do niej cooldown co 7 dni i zrobić licznik, może wytłumaczę to w praktyce.Jestem graczem, wpisałem /kit gracz dostałem podstawowe EQ, jednak gdy wpisze /kit gracz ponownie nie będę mógł uzyskać tych itemów, spowodowane jest to że podstawowe itemy dostaje sie co 7 dni oraz wyświetli się informacja że"komendy /kit gracz można użyć za (dn.godz.min) ", tak samo z vipem :)Moja mordęga :

command /kit [<text&gt]:	trigger:		argument 1 is not set:			message "&8 /kit gracz &7 - Podstawowe przedmioty"			message "&8 /kit vip &7 - Podstawowe przedmioty VIP'a"#				stop		if argument 1 is "gracz":			give Stone Sword and Stone Shovel and Stone Pickaxe and Stone Axe and Ender Chest to player			message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co tydzien"#				stop		if argument 1 is "vip":			if player has permission "vip.menu":				give Iron Sword and Iron Helmet and Iron Chestplate and Iron Leggings and Iron Boots to player				message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co tydzien"#				if player doesn't have permission "vip.menu":				message "<red>Nie masz dostepu do tej komendy"			stop
https://skript.pl/temat/89-cooldownlicznik-trwania/

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tutaj masz wzór na cooldown z wyświetlaniem czasu, jakby coś to w {cooldown.kitgracz.%player%}, kitgracz możesz zmienić na nazwę zestawu, którego cooldown robisz, w miejsce jakieśtamitemy wpisujesz rzeczy w danym zestawie.

Aha, no i oczywiście wklejasz takie cuś po sprawdzaniu argumentu, czy po sprawdzaniu permisji

if {cooldown.kitgracz.%player%} is set:				if difference between {cooldown.kitgracz.%player%} and now is less than a week:					message "Musisz poczekac jeszcze %difference between {cooldown.kitgracz.%player%} and now% zeby moc znow uzyc tej komendy!"					stop				else:					give jakieśtamitemy to player					message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty komendy /kit gracz mozna uzywac co tydzien"					set {cooldown.kitgracz.%player%} to now					stop			else:				give jakieśtamitemy to player				message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty komendy /kit gracz mozna uzywac co tydzien"				set {cooldown.kitgracz.%player%} to now				stop
https://skript.pl/temat/89-cooldownlicznik-trwania/#findComment-350

• 0

Ogólnie, rzeczy w klamerkach to zmienne(mogą przyjmować różne wartości). Kropki między wyrazami to rzecz umowna, nie są obowiązkowe, a %player% pozwala na stworzenie takiej zmiennej do każdego gracza z osobna. Dzięki temu można łatwo zrobić tyle takich osobnych zmiennych, ilu graczy będzie kiedykolwiek uczestniczyło w danym wydarzeniu, czy komendzie i każdej z tych zmiennych przypisywać osobne wartości, zależnie od (bla, bla, bla). Mam nadzieję, że to trochę ci rozjaśniło sprawę ;).

https://skript.pl/temat/89-cooldownlicznik-trwania/#findComment-367

• 0

Siemka dopiero dzisiaj mogę się zabrać za skrypty wrzuciłem skrypt wyedytowałem zreloadowalem bez bledow wpisuje /kit vip spoko itemy dostalem ale po wpisaniu /kit vip jeszcze raz zegrak odlicza czas do kolejnego vipa ale odwrotnie, chcialem zrobić by zegar liczył od 5 Dni w dół a nie od 0 do pięciu dni :/

command /kit [<text&gt]:	trigger:		argument 1 is not set:			message "&8 /kit enderchest &7 - Startowy enderchest"			message "&8 /kit vip &7 - Podstawowe przedmioty VIP'a"#				stop		if {cooldown.kitgracz.%player%} is set:			if difference between {cooldown.kitgracz.%player%} and now is less than 5 days:				message "Musisz poczekac jeszcze %difference between {cooldown.kitgracz.%player%} and now% zeby moc znow uzyc tej komendy!"				stop		if {cooldown.kitvip.%player%} is set:			if difference between {cooldown.kitvip.%player%} and now is less than 5 days:				message "Musisz poczekac jeszcze %difference between {cooldown.kitvip.%player%} and now% zeby moc znow uzyc tej komendy!"				stop		if argument 1 is "enderchest":			give Ender Chest to player			message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co 5 dni"#				set {cooldown.kitgracz.%player%} to now			stop		if argument 1 is "vip":			if player has permission "vip.menu":				give Iron Sword and Iron Helmet and Iron Chestplate and Iron Leggings and Iron Boots to player				message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co 5 dni"#					set {cooldown.kitvip.%player%} to now				stop			if player doesn't have permission "vip.menu":				message "<red>Nie masz dostepu do tej komendy"			stop
https://skript.pl/temat/89-cooldownlicznik-trwania/#findComment-379

• 0

Trochę źle to poumieszczałeś, sorry, próbowałem coś z siebie wydusić, ale dzisiaj już jestem niezbyt żywy i albo wychodziło mi dobrze, ale nie dawało itemów wcale, albo dawało za każdym razem bez względu na cooldown. Jutro może jeszcze nad tym pomyślę, jak znajdę czas.

https://skript.pl/temat/89-cooldownlicznik-trwania/#findComment-389

• 0

Dobra, jest fajnal werżyn ow osomnes (działa ;))

Tutaj masz kod:

command /kit [<text&gt]:	trigger:		if argument 1 is not set:			message "&8 /kit enderchest &7 - Startowy enderchest"			message "&8 /kit vip &7 - Podstawowe przedmioty VIP'a"#				stop		else if argument 1 is "enderchest":			if {cooldown.kitgracz.%player%} is set:				if difference between {cooldown.kitgracz.%player%} and now is less than 5 days:					set {_czas} to difference between {cooldown.kitgracz.%player%} and now					message "Musisz poczekac jeszcze %difference between 5 days and {_czas}% zeby moc znow uzyc tej komendy!"					stop				else:					give Ender Chest to player					message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co 5 dni"#						set {cooldown.kitgracz.%player%} to now					stop			else:				give Ender Chest to player				message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co 5 dni"#					set {cooldown.kitgracz.%player%} to now				stop		else if argument 1 is "vip":			if player has permission "vip.menu":				if {cooldown.kitvip.%player%} is set:					if difference between {cooldown.kitvip.%player%} and now is less than 5 days:						set {_czas} to difference between {cooldown.kitvip.%player%} and now						message "Musisz poczekac jeszcze %difference between 5 days and {_czas}% zeby moc znow uzyc tej komendy!"						stop					else:						give Iron Sword and Iron Helmet and Iron Chestplate and Iron Leggings and Iron Boots to player						message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co 5 dni"#							set {cooldown.kitvip.%player%} to now						stop				else:					give Iron Sword and Iron Helmet and Iron Chestplate and Iron Leggings and Iron Boots to player					message "&7 Dostales Podstawowe przedmioty womendy /kit gracz mozna uzywac co 5 dni"#						set {cooldown.kitvip.%player%} to now					stop			else:				message "<red>Nie masz dostepu do tej komendy"				stop

Niestety nie da się zbytnio nic zrobić z tym niesmacznym dzieleniem godziny na 100 i wypisywania czasu po angielsku, no ale jednak działa (może w aliasach skriptu dałoby się zmienić na bardziej polskie, ale wątpię).

No i sorry, że wczoraj w końcu nie pomyślałem nad tym, ale miałem ciężki tydzień.

https://skript.pl/temat/89-cooldownlicznik-trwania/#findComment-405

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...