Witam. Dzisiaj zauważyłem pewną zależność. Otóż, taki kod nie działa prawidłowo (choć nie wyświetla błędów):
set {_} to "%{zmienna}% seconds" parsed as timeif difference between {zmienna.z.czasem} and now is higher than {_} (dalszy kod)
(tak, zmienna {zmienna} to liczba).
Ale za to taki kod, nie wyświetla błędów i działa prawidłowo:
if difference between {zmienna.z.czasem} and now is higher than {@opcja} seconds: (dalszy kod)
Jednak taki kod już wyświetla błąd, i oczywiście nie działa.
if difference between {zmienna.z.czasem} and now is higher than {jakas.zmienna} seconds: (dalszy kod)
Rzecz jasna jest to jakiś dziwny błąd Skriptu, bo bezsensem jest że można postawić opcję, ale zmiennej już nie.Mam tylko dwa pytania odnośnie tego:
1. Czy można jakoś zsetować opcję(tzn. ustawić kodem wartość jakiejś opcji, np. set option (nazwa) to "1")?
2. Jeśli nie, to czy jest jakiś inny działający sposób aby sprawdzić, czy różnica pomiedzy datą ze zmiennej a teraźniejszą datą jest większa od danej liczby sekund?
Pytanie
ZiomuuSss 8
Witam. Dzisiaj zauważyłem pewną zależność. Otóż, taki kod nie działa prawidłowo (choć nie wyświetla błędów):
(tak, zmienna {zmienna} to liczba).
Ale za to taki kod, nie wyświetla błędów i działa prawidłowo:
Jednak taki kod już wyświetla błąd, i oczywiście nie działa.
Rzecz jasna jest to jakiś dziwny błąd Skriptu, bo bezsensem jest że można postawić opcję, ale zmiennej już nie.Mam tylko dwa pytania odnośnie tego:
1. Czy można jakoś zsetować opcję(tzn. ustawić kodem wartość jakiejś opcji, np. set option (nazwa) to "1")?
2. Jeśli nie, to czy jest jakiś inny działający sposób aby sprawdzić, czy różnica pomiedzy datą ze zmiennej a teraźniejszą datą jest większa od danej liczby sekund?
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi