Kiedyś skonfigurowałem sobie plugin skript aby łączył się z bazą mysql i zapisywał tam niektóre zmienne niestety są one źle zapisywane, gdyż w żaden sposób nie można ich wyświetlić na stronie www. Wyświetlają się znaki zapytania itp albo wcale. Treść wyświetla się nawet nawet ale liczby już nie. Do tego w phpmyadmin też nie jestem w stanie je podejrzeć. Dlatego postanowiłem się pobawić ze skryptowym podłączeniem do bazy mysql.
Oto mój skript:
on script load: new MySQL $""baza"" $""sql.pukawka.pl"" $3306 $""nazwa_bazy"" $""uzytkowik"" $""hasło"";on join: "baza".MySQL.executeUpdate{"UPDATE `daneserwera` SET `Zmienna`= 'mysql_baza::online', `Wartosc`= 47 WHERE ID = 1"};
Oczywiście zamieniłem: nazwa_bazy, użytkowik, hasło na przykładowe :)
Niestety nie działa. Zrobiłem wiersz w phpmyadmin i chciałem aby mi zamieniło wartość która tam jest na 47 jednak nie działa. Wcześniej próbowałem stworzyć wiersz ale też nie działa.
Błędów żadnych w konsoli mc nie ma. Gdy wkleję ten kod sql do phpmyadmin to działa zamienia mi wartość a z poziomu MC nie działa
Czemu to nie chce działać co źle robię? proszę o pomoc
Pytanie
Zasepamen 13
Witam
Kiedyś skonfigurowałem sobie plugin skript aby łączył się z bazą mysql i zapisywał tam niektóre zmienne niestety są one źle zapisywane, gdyż w żaden sposób nie można ich wyświetlić na stronie www. Wyświetlają się znaki zapytania itp albo wcale. Treść wyświetla się nawet nawet ale liczby już nie. Do tego w phpmyadmin też nie jestem w stanie je podejrzeć. Dlatego postanowiłem się pobawić ze skryptowym podłączeniem do bazy mysql.
Oto mój skript:
on script load: new MySQL $""baza"" $""sql.pukawka.pl"" $3306 $""nazwa_bazy"" $""uzytkowik"" $""hasło"";on join: "baza".MySQL.executeUpdate{"UPDATE `daneserwera` SET `Zmienna`= 'mysql_baza::online', `Wartosc`= 47 WHERE ID = 1"};Oczywiście zamieniłem: nazwa_bazy, użytkowik, hasło na przykładowe :)
Niestety nie działa. Zrobiłem wiersz w phpmyadmin i chciałem aby mi zamieniło wartość która tam jest na 47 jednak nie działa. Wcześniej próbowałem stworzyć wiersz ale też nie działa.
Błędów żadnych w konsoli mc nie ma. Gdy wkleję ten kod sql do phpmyadmin to działa zamienia mi wartość a z poziomu MC nie działa
Czemu to nie chce działać co źle robię? proszę o pomoc
Edytowane przez ZasepamenOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/8295-mysql-z-wildscript/Udostępnij na innych stronach
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi