Skocz do zawartości
  • 0

problem z zmienna w komodzie skrypta oraz sprawdzenie czy blok był wykopany jakimkolwiek kilofem

Pytanie

Mam problem z sprawdzeniem czy blok został wykopany kilofem kiedy any zminie na np iron wszystko zaczyna działać
Drugi błąd występuje w linice 8 problemem jest zmienna próbowałem na kilka sposobów i nw jak to zapisać.
Z góry dziękuje za pomoc

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

@Ytes

Jeśli chodzi o warunek, proszę spróbować zmienić 'any' na 'a'. Gdyby to nie pomogło, warto wstawić 'type of' przed 'player's tool'.

Co do ostatniej linijki pokazanego skryptu, należy dodać słowo 'of' przed słowem 'diamond'. Należy o tym pamiętać przy określaniu ilości przedmiotu za pomocą nieliterałów (zmienne, wyrażenia, wszystko inne niż liczba wstawiona bezpośrednio w kodzie).

Pozdrawiam.

• 0

Dzięki, to z diaxami zadziałało. Ale jak próbowałem z tym "a" i "type of" w wszystkich konfiguracjach (też z "any") nie działa. Wyskakuje błąd że nie rozpoznało przedmiotu tak jakby pomijając to any/a (cant compare an item type "a pickaxe"). Próbowałem też z diamond or iron ale wtedy działało tylko na żelaznym pomijając diaxowy.

• 0

@Ytes

Coś takiego jak poniżej miałem na myśli.

command test:
	executable by: players
	trigger:
		player's tool is a pickaxe
		send "Test" to player

Przy przeładowaniu skryptu Skript nie zgłasza błędów, więc nie wiem skąd u Ciebie taki problem. Wskazałbym starszą wersję Skripta i/lub dodatki potencjalnie zaburzające jego pracę, ale to tylko moje domysły.

Pozdrawiam.

• 0

Kurde to błąd jest po mojej stronie ;/ dalej wywala ten sam błąd. Czy wiesz może co jeszcze mogło by stanowić problem? Mam najnowszą wersje scripta (2.11.0) i server na 1.21.5 peper, próbowałem też z wersją 2.10.1 ale pisze to samo. Tak czy siak dzięki za pomoc. ps sorry ze odpisuje po dniu ale niemiałem jak zerknąć