niżej kod gdzie jeślli gracz ma 10 punktów reputacji nie wyświetla mu się nic gdzie powinno raz działało ale inaczej napisałem ale pokazywalo mu się za każdym raz gdy miał powyżej 10 punktów i dawało kasę chcę aby gracz jeśli ma 10 punktów daje mu kasę
function zmien_reputacje(p: player, ilosc: number):
set {_uuid} to uuid of {_p}
if {reputacja::%{_uuid}%} is not set:
set {reputacja::%{_uuid}%} to 0
# Zapisz poprzednią reputację
set {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} to {reputacja::%{_uuid}%}
# Zmiana reputacji
add {ilosc} to {reputacja::%{_uuid}%}
# Debug: Sprawdzanie reputacji po zmianie
send "&eDebug: Nowa reputacja dla &e%{_uuid}%: %{reputacja::%{_uuid}%}%, poprzednia: %{ostatnia_reputacja::%{_uuid}%}%" to {_p}
# Sprawdzenie reputacji i wysyłanie wiadomości
if {reputacja::%{_uuid}%} >= 10 and {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} < 10:
send "&aTwoja reputacja zmieniła się na Dobrą!" to {_p}
execute console command "eco give %{_uuid}% 10"
else if {reputacja::%{_uuid}%} <= -10 and {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} > -10:
send "&cTwoja reputacja zmieniła się na Złą!" to {_p}
else if {reputacja::%{_uuid}%} >= -9 and {reputacja::%{_uuid}%} <= 9:
if {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} < -10 or {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} > 10:
send "&eTwoja reputacja jest Normalna." to {_p}
Pytanie
Dominikanek 0
niżej kod gdzie jeślli gracz ma 10 punktów reputacji nie wyświetla mu się nic gdzie powinno raz działało ale inaczej napisałem ale pokazywalo mu się za każdym raz gdy miał powyżej 10 punktów i dawało kasę chcę aby gracz jeśli ma 10 punktów daje mu kasę
function zmien_reputacje(p: player, ilosc: number): set {_uuid} to uuid of {_p} if {reputacja::%{_uuid}%} is not set: set {reputacja::%{_uuid}%} to 0 # Zapisz poprzednią reputację set {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} to {reputacja::%{_uuid}%} # Zmiana reputacji add {ilosc} to {reputacja::%{_uuid}%} # Debug: Sprawdzanie reputacji po zmianie send "&eDebug: Nowa reputacja dla &e%{_uuid}%: %{reputacja::%{_uuid}%}%, poprzednia: %{ostatnia_reputacja::%{_uuid}%}%" to {_p} # Sprawdzenie reputacji i wysyłanie wiadomości if {reputacja::%{_uuid}%} >= 10 and {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} < 10: send "&aTwoja reputacja zmieniła się na Dobrą!" to {_p} execute console command "eco give %{_uuid}% 10" else if {reputacja::%{_uuid}%} <= -10 and {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} > -10: send "&cTwoja reputacja zmieniła się na Złą!" to {_p} else if {reputacja::%{_uuid}%} >= -9 and {reputacja::%{_uuid}%} <= 9: if {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} < -10 or {ostatnia_reputacja::%{_uuid}%} > 10: send "&eTwoja reputacja jest Normalna." to {_p}Wstawiam kod do serwisu code.skript.pl.
Notatka dodana przez Kormic
https://skript.pl/temat/58183-skrypt-na-sprawdzanie-zmiennej/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi