Skocz do zawartości
  • 0

Skrypt na to żeby gracz dostawałbym ileś każdy po zabiciu gracza i był cooldown.

Pytanie

Siema chciałbym zrobić aby po zabiciu gracza na moim serwerze dostawało się określoną kwotę pieniędzy na plugin essentials i vault. Chcę aby był cooldown na dostanie kasy z gracza którego już zabiliśmy. Proszę o pomoc

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@SkryptExpert

Ten skrypt nie zadziała, ponieważ nie można porównywać okresu czasu (timespan) z liczbą, a sekcja 'else' nie jest przyporządkowana do jakiegokolwiek warunku. Jeżeli to ma działać, należałoby napisać w kodzie '{@cooldown} seconds'. Co więcej, zdarzenie 'on death' jest wywoływane przy śmierci dowolnego bytu, nie tylko gracza. Warto również sprawdzić czy atakujący byt jest graczem.

on death of player:
	attacker is a player
	# [...]

Na koniec dodam, że skrypt miał dodawać cooldown na nagrodę uzyskaną z ponownego zabicia tego samego gracza.

Poniżej podsyłam moją propozycję rozwiązania.

options:
	cooldown: 5 minutes
	reward: 1000

on death of player:
	attacker is a player
	if difference between {cooldown::%attacker's uuid%::%victim's uuid%} and now is less than {@cooldown}:
		send "Ups! Masz cooldown..." to attacker
		stop
	set {cooldown::%attacker's uuid%::%victim's uuid%} to now
	add {@reward} to attacker's balance
	send "Otrzymałeś {@reward}$." to attacker

Pozdrawiam.