Skocz do zawartości
  • 0

MSG, REPLAY

kamilmp3334

Pytanie

Czesc, moglby ktos zrobic msg jak z essentialsX, albo jakis skrypt ktory by dodawal sama jedna opcje. Chodzi mi o to, ze jak wysle komus msg to mu sie wlaczy title z wykrzyknikiem ja se to pozniej na emotke koperty zamienie, mam nadzieje ze zrozumiecie oco mi chodzi... z gory dziękuje

https://skript.pl/temat/57696-msg-replay/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
12 godzin temu, Wiru napisał:

Proszę bardzo, skrypt nie był testowany. W razie błędów proszę pisać :).  Wykrzyknik zmieniasz w drugiej linijce "koperta".

(Napisane jest tylko na "/msg" nie jest na "/r", zawsze mogę coś takiego dopisać)

teraz powinno wszystko działać

https://skript.pl/temat/57696-msg-replay/#findComment-343134

• 0
14 minut temu, Wiru napisał:

teraz powinno wszystko działać

Generalnie skrypt jest dobrze napisany, ale wkradł się do niego niewielki błąd. Mianowicie, gracz wysyłający wiadomość będzie otrzymywał wiadomość na czacie jakby pisał do samego siebie.

Ponadto, mam dwie uwagi do Pana skryptu.

1. Zamiast używać przeciwnych warunków (na przykład 'is not set' i 'is set'), lepszym podejściem jest użycie w poprzednim warunku instrukcji 'stop', co zapobiegnie dalszemu wykonywaniu się kodu. Przykłady tego będą pokazane w mojej wersji tego skryptu.
  2. Jeżeli do wysyłającego wiadomość odnosimy się wyrażeniem 'player', powinniśmy zagwarantować to, że tylko gracze mogą wykonywać komendę '/msg'. Jeśli chcemy, aby na przykład konsola również mogła z niej korzystać, używamy wyrażenia 'sender'. Ja zaprezentuję drugie podejście.

Poniżej udostępniam mój skrypt na komendę /msg.

options:
	msgUsage: &6Poprawne użycie: &e/msg <gracz> <wiadomość>

command /msg [<player>] [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			send "&6Podaj gracza, do którego chcesz wysłać wiadomość." and "{@msgUsage}" to sender
			stop
		if arg 2 is not set:
			send "&6Podaj wiadomość, którą chcesz wysłać do podanego gracza." and "{@msgUsage}" to sender
			stop
		send "&c[&6ja &c-> &6%arg 1%&c] &f%arg-2%" to sender
		send "&c[&6%sender% &c-> &6ja&c] &f%arg-2%" to arg 1
		send title "&b&l!" to arg 1

Pozdrawiam.

https://skript.pl/temat/57696-msg-replay/#findComment-343135