Hiri12 42 Opublikowano 16 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2024 (edytowane) Witam, chciałbym przedstawić wam w miarę oryginalny i "nowy" skrypt: Jak sama nazwa wskazuje, jest to skrypt na MOTD na serwer Minecraft. Skrypt z początku może wydawać się trudny więc napiszę co i jak działa: 1. Tworzenie MOTD - Za pomocą komendy /motd create <nazwa> tworzymy motd. 2. Edytowanie MODT - Po wpisaniu komendy /motd otworzy się nam GUI z wszystkimi MOTD które stworzyliśmy, po kliknięciu w jeden otworzy się GUI do edytowania owego. 3. Zmienianie treści (Najtrudniejsza część) - W edycji wybranego MOTD mamy opcję edytowania treści, po kliknięciu w nią będziecie mogli na chacie napisać wiadomość jaką chcecie dodać do MOTD. Jeżeli chcecie zrobić nową linijkę wystarczy wpisać [NL] pomiędzy wyrazami. Kiedy chcemy "wyśrodkować" nasz tekst możemy użyć spacji lecz zwykła spacja nie zadziała dla tego potrzebujemy wpisać [S] (zamiennik dla spacji). Przykładowa wiadomość jaką możemy ustawić na MOTD: [S][S][S][S][S][S][S] TO JEST PIERWSZA LINJA! [NL] [S][S][S][S][S][S][S] A TO DRUGA LINIJA SKRYPTU :D Alternatywna wersja: [Sx7] TO JEST PIERWSZA LINJA! [NL] [S][S][S][S][S][S][S] A TO DRUGA LINIJA SKRYPTU :D I będzie to wyglądało tak: Spoiler Myślę, że etap instrukcji za nami a więc pora przejść dalej: Komendy: /motd - Główna komenda otwierająca GUI. /motd create <nazwa> - Tworzy motd! Funkcje: 1. Tworzenie MOTD i łatwa konfiguracja. 2. Możliwość randomizacji MOTD które będzie się wyświetlało graczom. Permisje: motd.sk - permisje do edytowania/tworzenia MOTD. Dodatki: Skript oraz SkBee DOWNLOAD: [TUTAJ] UPDATE 1.1: Changelog: 1. Uładnienie wyglądu kodu. 2. Dodanie możliwości robienia "[Sx%liczba%]" Zamiast powtarzania [S]. Przykład: [Sx3] - powtórzy [S] 3 razy! (Ta funkcja jest w wersji BETA więc są dwa warunki korzystania z niej: 1. Nie można jej użyć po "[NL]" 2. Można ją dać tylko na początku treści MOTD. Zachęcam was do przetestowania skryptu samemu i napisanie co o nim sądzicie :). Screeny: Spoiler Ps. Ten skrypt to coś czego chyba jeszcze nie widziałem na tym forum więc jeżeli macie jakieś pomysły lub opinie możecie śmiało pisać :D. Edytowane 17 maja 2024 przez Hiri12 dropsiaczegh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57521-motdsk-skrypt-na-modt/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamateo 1 Opublikowano 16 maja 2024 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2024 polecam pana skrypty pan chyba jakis pro-skripter jak widze Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57521-motdsk-skrypt-na-modt/#findComment-342507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiri12 42 Opublikowano 18 czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2024 2 minuty temu, xsvka napisał: bez sensu XDD Bez sensu jest Pana komentarz, nie wprowadza nic do tematu a tylko go zaśmieca. Prosił bym Pana aby Pan napisał coś więcej, co się Panu nie podoba w skrypcie lub może coś jest napisane źle/dałoby się to napisać łatwiej. Jestem otwarty na krytykę i Pana opinie. Aczkolwiek jeżeli chodzi Panu o to, że nie ma sensu w tworzeniu takowego skryptu bo istnieją inne pluginy lepsze od tego skryptu to owszem ma Pan rację lecz istnieje opcja iż użytkownik który na ten skrypt trafił akurat go szuka lub chce zobaczyć jak skrypt jest napisany w ramach nauki. Sam uczyłem się na przykładach więc wiem jak to wygląda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/57521-motdsk-skrypt-na-modt/#findComment-343054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi