Skocz do zawartości

Problem z tłumaczeniem pluginu BentoBox (BSkyBlock)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z tłumaczeniem pluginu BentoBox (BSkyBlock). Wszystko mam już po polsku, ale gdy wpisuje /is to mam po angielsku (tak jak widać na zrzucie ekranu). Da się jakoś zrobić, żeby przetłumaczyć to na polski?

0nOqvvz.png

https://skript.pl/temat/57501-problem-z-t%C5%82umaczeniem-pluginu-bentobox-bskyblock/

25 minut temu, mateusz2987 napisał:

Witam,

mam problem z tłumaczeniem pluginu BentoBox (BSkyBlock). Wszystko mam już po polsku, ale gdy wpisuje /is to mam po angielsku (tak jak widać na zrzucie ekranu). Da się jakoś zrobić, żeby przetłumaczyć to na polski?

Nie rozumiem stwierdzenia "Wszystko mam już po polsku [...]".

Co do dalszej części, w samym BSkyBlock nie widzę opcji bezpośredniej konfiguracji języka w pliku config.yml. Widzę natomiast możliwość ustawienia języka w pliku konfiguracyjnym BentoBox ("default-language").

https://skript.pl/temat/57501-problem-z-t%C5%82umaczeniem-pluginu-bentobox-bskyblock/#findComment-342404

2 godziny temu, Kormic napisał:

Nie rozumiem stwierdzenia "Wszystko mam już po polsku [...]".

Co do dalszej części, w samym BSkyBlock nie widzę opcji bezpośredniej konfiguracji języka w pliku config.yml. Widzę natomiast możliwość ustawienia języka w pliku konfiguracyjnym BentoBox ("default-language").

Jak wpisuje, np. /bentobox, /is help to wszystkie wiadomości są po polsku, również mam po polsku na chatcie kiedy stworzyłem wyspę przez /is i kliknąłem w wybraną wyspę. Jedynie zauważyłem taki problem na /is (czyli na obrazku, który wysłałem wcześniej).

W pliku BentoBox mam ustawiony default-language na pl. Natomiast kiedy wchodzę w locales/BSkyBlock/pl.yml to tam nic nie ma takiego. Mam problem ze znalezieniem, żeby chociaż ręcznie zamienić te teksty z angielskiego na polski.

https://skript.pl/temat/57501-problem-z-t%C5%82umaczeniem-pluginu-bentobox-bskyblock/#findComment-342409

2 godziny temu, mateusz2987 napisał:

Jak wpisuje, np. /bentobox, /is help to wszystkie wiadomości są po polsku, również mam po polsku na chatcie kiedy stworzyłem wyspę przez /is i kliknąłem w wybraną wyspę. Jedynie zauważyłem taki problem na /is (czyli na obrazku, który wysłałem wcześniej).

W pliku BentoBox mam ustawiony default-language na pl. Natomiast kiedy wchodzę w locales/BSkyBlock/pl.yml to tam nic nie ma takiego. Mam problem ze znalezieniem, żeby chociaż ręcznie zamienić te teksty z angielskiego na polski.

Nie wiem czy jest to jakkolwiek powiązane i czy jest to aktualne, jednakże autorzy BentoBox wskazują, że plugin wraz ze wszelkimi dodatkami jest przetłumaczony w 77% na język polski. Informacja znajduje się tutaj.

Co do samego tłumaczenia - plik, o który Panu chodzi, znajduje się tutaj. Czy jest jakaś inna możliwość poza bezpośrednią zmianą tekstu w pliku .json? Być może da się to dopisać w pliku "locales/pl.yml", ale nie jestem w stanie znaleźć informacji jak można tego dokonać. Na discordzie BentoBox sądzę, że Pan dostanie odpowiedź z najlepszym możliwym rozwiązaniem.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/57501-problem-z-t%C5%82umaczeniem-pluginu-bentobox-bskyblock/#findComment-342411