Mam problem ze zmienną %player% oraz "and close" w zapytaniu SQL:
on placeholderapi placeholder request for the prefix "sk":
if the identifier is "gotowka":
set {_gotowka::*} to objects in column "gotowka" from result of query "SELECT * FROM `konto` WHERE nick='%player%';" and close
set the result to "%{_gotowka::*}%"
Chodzi o to, że we wszystkich zapytaniach typu CREATE TABLE, INSERT INTO podstawienie zmiennej %player% działa normalnie.
Natomiast tylko w przypadku SELECT i zapisania rekordów do {_gotowka::*} po prostu to nie działa. Nick gracza tak jakby nie był podstawiany w tym zapytaniu.
Zamiast rekordów z bazy danych, zawartością {_gotowka::*} jest "CLOSE" - nie wiem skąd one się bierze. Gdy usunę na końcu linii "and close" to zmienna będzie na <none>.
Skript: 2.7
SkQuery: 4.1.9
SQLibrary: 7.1
Serwer: 1.20.1
Tak jak pisałem wyżej, reszta moich zapytań do bazy działa poprawnie, zmienna %player% również. Jedynie tylko w powyższym przypadku coś mi nie działa.
Pytanie
_T4fi3eD_ 1
Witam.
Mam problem ze zmienną %player% oraz "and close" w zapytaniu SQL:
Chodzi o to, że we wszystkich zapytaniach typu CREATE TABLE, INSERT INTO podstawienie zmiennej %player% działa normalnie.
Natomiast tylko w przypadku SELECT i zapisania rekordów do {_gotowka::*} po prostu to nie działa. Nick gracza tak jakby nie był podstawiany w tym zapytaniu.
Zamiast rekordów z bazy danych, zawartością {_gotowka::*} jest "CLOSE" - nie wiem skąd one się bierze. Gdy usunę na końcu linii "and close" to zmienna będzie na <none>.
Skript: 2.7
SkQuery: 4.1.9
SQLibrary: 7.1
Serwer: 1.20.1
Tak jak pisałem wyżej, reszta moich zapytań do bazy działa poprawnie, zmienna %player% również. Jedynie tylko w powyższym przypadku coś mi nie działa.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi