Recha55 5 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 (edytowane) Poszukujemy techników, budowniczych, grafików i administracji na powstający serwer. Założenia serwera najbliższe będą survivalowi, jednak dzięki autorskim pomysłom i pluginom na między innymi działki, klany, bossy, enchanty będziemy mogli wejść ze świeżym, kompletnym i w jakimś stopniu różniącym się od większości tego typu serwerów trybem. Szukamy praktycznie każdego, kto ma chęć wnieść naszą pracę na wyższy poziom. Wymagamy chęci, zaangażowania, abyś miał w miarę sporo wolnego czasu oraz jakiekolwiek doświadczenie w tym, czym chciałbyś zajmować się u nas. Przy dużym wkładzie albo wysokich umiejętnościach możesz liczyć na wynagrodzenie pieniężne. Kontakt DC: gemesini / white_2115 Edytowane 17 sierpnia 2023 przez Recha55 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fendi 190 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 Cytat Założenia serwera najbliższe będą survivalowi, jednak dzięki autorskim pomysłom i pluginom na między innymi działki, klany, bossy, enchanty będziemy mogli wejść ze świeżym, kompletnym i w jakimś stopniu różniącym się od większości tego typu serwerów trybem. Ohh obawiam się, że wszystkie innowacje jakie zapowiedziałeś, były już na kilkunastu serwerach. Jak dla mnie nie opłaca się robić survivali, jest to odgrzewanie już i tak spalonego kotleta. Jedynie może się to opłacić serwerom które mają stałą liczbę graczy dzięki innym trybom. Spójrz na serwery które reklamują się jako survivale, muszą mieć bardzo dużo graczy XD Natomiast spójrz na serwery które oferują kilka trybów, te za to trzymają się bardzo dobrze, a są to zazwyczaj serwery które po prostu są od kilku lat i mają ciekawsze tryby np z rodziny smp, oraz gracze wolą grać tam gdzie jest więcej graczy niż tam gdzie jest ich po 10 Jeżeli miałbym ci polecić tryb jaki można zrobić to polecam real life, jest to rzadko robiony tryb, bo jest po prostu ciężki i wymaga sporo mechanik, jednak jest dość lubiany wśród społeczności. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recha55 5 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 8 minut temu, Fendi napisał: Ohh obawiam się, że wszystkie innowacje jakie zapowiedziałeś, były już na kilkunastu serwerach. Jak dla mnie nie opłaca się robić survivali, jest to odgrzewanie już i tak spalonego kotleta. Jedynie może się to opłacić serwerom które mają stałą liczbę graczy dzięki innym trybom. Spójrz na serwery które reklamują się jako survivale, muszą mieć bardzo dużo graczy XD Natomiast spójrz na serwery które oferują kilka trybów, te za to trzymają się bardzo dobrze, a są to zazwyczaj serwery które po prostu są od kilku lat i mają ciekawsze tryby np z rodziny smp, oraz gracze wolą grać tam gdzie jest więcej graczy niż tam gdzie jest ich po 10 Jeżeli miałbym ci polecić tryb jaki można zrobić to polecam real life, jest to rzadko robiony tryb, bo jest po prostu ciężki i wymaga sporo mechanik, jednak jest dość lubiany wśród społeczności. szanowny kolego, trochę słabe te przykłady, jeden serwer bez domeny, drugi o ambitnej nazwie "kibelcraft". uważam, że wszystkie tryby mają wiele serwerów, gdzie nie ma zbyt wielu graczy, słabo się czymś takim sugerować nigdzie nie powiedziałem o innowacyjnych pomysłach, nie wątpię że klany, bossy itp. pojawiły się na wielu serwerach (chociaż na zdecydowanej mniejszości), wątpię natomiast w to, że wyglądały dokładnie tak samo i na tym samym polegały. cały myk polega na odpowiedniej reklamie i właściwym oraz aktywnym prowadzeniu edycji oraz całego projektu. mogę zrobić genialne real life ale bez reklamy i właściwej oprawy (a kibel w nazwie albo robienie czegoś na maxcrafcie nie ma z tym wiele wspólnego) nie ma to racji bytu według mnie SMP, na który jest teraz wielki hype przeminie tak jak między innymi squidgame, a survival, który łączy wiele fajnych sposobów na grę i skupia uwagę różnych typów graczy ciągle będzie żył Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fendi 190 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 (edytowane) survival, który łączy wiele fajnych sposobów na grę i skupia uwagę różnych typów graczy ciągle będzie żył Będzie żył, ale na popularnych serwerach, bo nowe nie mają przebicia. Jak chcesz to sobie rób, spoko, tylko jest to z góry wiadome, że nie wypali, już nie jeden taki serwer survival miał być taki fajny i z nowym pomysłem/reklamą, a okazało się że tylko nazwy niektórych rzeczy było zmienionych, a edycja trwała 2 tygodnie i serwer zamknięty bo peak to 7 osób, z czego 3 to admin brat i siostra. Samych tych serwerów survival na ssie widać 5, gdzie jest to tylko 1/3 strony a stron jest 7, nie licząc tych popularnych tylko z 2-3 miało więcej niż 30 osób. według mnie SMP, na który jest teraz wielki hype przeminie Tak się dzieje ze wszystkim, był hype na amongus, na fortnite, na apexa, wszystko przeminęło, trzeba łapać się tego co jest klikalne, zanim przestanie, teraz jest w mecie smp, za pół roku mogą być walki na czary, ci co wtedy będą robić nowe serwery smp bedą mieć mało graczy, jedynie te najpopularniejsze się utrzymają, a większość przejdzie na nowy meta tryb Jeżeli chciałbyś zrobić coś fajnego to z szczerego serca polecam zebrać graczy na jednym unikatowym trybie, zamiast wchodzić w coś co jest było milion razy robione. Edytowane 17 sierpnia 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recha55 5 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 20 minut temu, Fendi napisał: survival, który łączy wiele fajnych sposobów na grę i skupia uwagę różnych typów graczy ciągle będzie żył Będzie żył, ale na popularnych serwerach, bo nowe nie mają przebicia. Jak chcesz to sobie rób, spoko, tylko jest to z góry wiadome, że nie wypali, już nie jeden taki serwer survival miał być taki fajny i z nowym pomysłem/reklamą, a okazało się że tylko nazwy niektórych rzeczy było zmienionych, a edycja trwała 2 tygodnie i serwer zamknięty bo peak to 7 osób, z czego 3 to admin brat i siostra. Samych tych serwerów survival na ssie widać 5, gdzie jest to tylko 1/3 strony a stron jest 7, nie licząc tych popularnych tylko z 2-3 miało więcej niż 30 osób. według mnie SMP, na który jest teraz wielki hype przeminie Tak się dzieje ze wszystkim, był hype na amongus, na fortnite, na apexa, wszystko przeminęło, trzeba łapać się tego co jest klikalne, zanim przestanie, teraz jest w mecie smp, za pół roku mogą być walki na czary, ci co wtedy będą robić nowe serwery smp bedą mieć mało graczy, jedynie te najpopularniejsze się utrzymają, a większość przejdzie na nowy meta tryb Jeżeli chciałbyś zrobić coś fajnego to z szczerego serca polecam zebrać graczy na jednym unikatowym trybie, zamiast wchodzić w coś co jest było milion razy robione. błagam, nie sugerujmy się listami serwerów xd wejdź na mclist i zobacz, że prawie każdy dobrze zrobiony (nie mówię o sieciach) ma po te 30, 40 a nawet więcej graczy. z góry wiadoma jest tylko śmierć, nie wiem dlaczego próbujesz mi wmówić że odniosę porażkę bazując na jednym zdaniu opisującym mój serwer. chciałbym zobaczyć tych parę serwerów, które powstały jako "całkowicie nowe" w przeciągu ostatniego czasu i osiągnęły duży sukces. nie widzę ich ani na stronach list serwerowych, ani w prezentowanych serwerach na tym forum. a jak widzę to z liczbą graczy, którą ty i ja uznalibyśmy za dosyć niską. ambicja przy tworzeniu jest ważna ale jeszcze ważniejszy jest realizm. o wiele lepiej jest zacząć od czegoś łatwiejszego (ale nie od zupełnie klasycznego, nudnego i nie mającego nic ciekawego co próbujesz mi chyba wmówić), dzięki czemu z czasem zgromadzisz coraz większą i bardziej zgraną administrację, może jakiś mały dochód w późniejszym czasie, coraz większe community i wtedy możesz myśleć o całkowicie nowych trybach i o nowych horyzontach. zaczynanie projektu całkowicie od 0 i chęć stworzenia czegoś kompletnie nowego to porywanie się z motyką na słońce. tak uważam, ale doceniam chęci pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fendi 190 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 (edytowane) 33 minuty temu, Recha55 napisał: błagam, nie sugerujmy się listami serwerów xd wejdź na mclist i zobacz, że prawie każdy dobrze zrobiony (nie mówię o sieciach) ma po te 30, 40 a nawet więcej graczy. z góry wiadoma jest tylko śmierć, nie wiem dlaczego próbujesz mi wmówić że odniosę porażkę bazując na jednym zdaniu opisującym mój serwer. chciałbym zobaczyć tych parę serwerów, które powstały jako "całkowicie nowe" w przeciągu ostatniego czasu i osiągnęły duży sukces. nie widzę ich ani na stronach list serwerowych, ani w prezentowanych serwerach na tym forum. a jak widzę to z liczbą graczy, którą ty i ja uznalibyśmy za dosyć niską. ambicja przy tworzeniu jest ważna ale jeszcze ważniejszy jest realizm. o wiele lepiej jest zacząć od czegoś łatwiejszego (ale nie od zupełnie klasycznego, nudnego i nie mającego nic ciekawego co próbujesz mi chyba wmówić), dzięki czemu z czasem zgromadzisz coraz większą i bardziej zgraną administrację, może jakiś mały dochód w późniejszym czasie, coraz większe community i wtedy możesz myśleć o całkowicie nowych trybach i o nowych horyzontach. zaczynanie projektu całkowicie od 0 i chęć stworzenia czegoś kompletnie nowego to porywanie się z motyką na słońce. tak uważam, ale doceniam chęci pomocy No wszedłem na pierwszą stronę , jedyny serwer survivalowy który ma 30+ to 4fun4you , reszta ma po 0 czy 3 graczy xD bazując na jednym zdaniu opisującym mój serwer. Nie bazuje na opisie twojego serwera, bazuje na ilości serwerów survival które upadły mimo trochę lepszego rozbudowania i reklamy, zostały tylko te które już od dawna egzystują jak rgmc craftplay craftmc, oraz trzymają się też serwery ytberów z wiadomych przyczyn. chciałbym zobaczyć tych parę serwerów, które powstały jako "całkowicie nowe" w przeciągu ostatniego czasu i osiągnęły duży sukces. Od paru lat o wiele mniej gram w mc i bardziej zajmuje się stroną techniczną, więc trochę nie jestem aktualnie obeznany które serwery są stare a które nowe, ale mogę podać 2 przykłady jak my-rpg lub finerpg, które pomimo startu edycji jakiś czas temu, nadal podchodzą/dziły pod max sloty. Oczywiście na tych serwerach nie ma po 1000 osób tylko po 100, ze względu na tryb, przy większej ilości graczy rpg jest o wiele mniej grywalny, jak ktoś grał w gry rpg to wie czemu. Mimo tego powodzenia, chociaż naprawdę wątpię, aby to akurat twój serwer zamiast 100 innych osiągnął te minimalne 50+ graczy.+ zaczynanie projektu całkowicie od 0 i chęć stworzenia czegoś kompletnie nowego to porywanie się z motyką na słońce A z tym się nie zgodzę, jak zapewne każdy zaczął się uczyć skryptów poprzez komendy czy podstawowe eventy jak przy dedzie czy przy uderzeniu, a ja zacząłem od funkcji, zmiennych czy particli i mi to na dobre wyszło Edytowane 17 sierpnia 2023 przez Fendi Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recha55 5 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 3 minuty temu, Fendi napisał: No wszedłem na pierwszą stronę , jedyny serwer survivalowy który ma 30+ to 4fun4you , reszta ma po 0 czy 3 graczy xD to pomyliłeś strony, ewidentnie xd tobie również życzę powodzenia z RPGiem, ciekaw jestem czy jego start i późniejsza działalność poprze twoje powyższe argumenty w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
predator114 11 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 @Recha55 nie chce być nie uprzejmy, czy coś, ale patrząc na to, że chcesz zrobić serwer MC to już na starcie mogę Ci powiedzieć, że będziesz musiał nauczyć się dużego dystansu oraz po prostu pokory. Fendi chciał Ci oznajmić, że lepiej jest zrobić coś innego niż po raz TYSIĘCZNY "INNOWACYJNY" serwer MC z trybem jakim jest to survival. Serwery tego typu rzeczywiście trudno się wybijają i to raczej nikogo nie powinno dziwić. Mówisz, że chcesz zacząć od czegoś łatwiejszego, tylko powiedz mi po co? Łatwe rzeczy potrafi zrobić prawie każdy (bo to coś łatwego, prawda?), więc jaki jest sens coś takiego tworzyć? Lepiej według mnie, jak i zdaniem Fendi jak widzę, jest zrobić coś innego. Coś co rzeczywiści przyciągnie graczy na dłuższy czas, a nie tylko na tydzień. Ewentualnie jak już rzeczywiście chcesz robić ten serwer survival, bo wiesz, że czegoś innego po prostu nie jesteś w stanie zrobić, to polecam Ci stworzyć go po angielsku, aby też i inni gracze z innych krajów mogli na niego wejść. To na pewno przyciągnie większą pule graczy na serwer oraz jakoś go urozmaici poprzez różne narodowości. Było by to lepsze rozwiązanie niż tworzenie serwera tylko dla narodowości polskiej. Pewnie i tak nie zgodzisz się z tą opinią, ale warto, abyś naprawdę pomyślał o tej ostatniej opcji, powodzenia! Fendi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerpson 551 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2023 Witam, posiadam technika oraz grafika. Kontaktować można się przez forum lub discorda (kerpson) Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opkarol 29 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2023 Polecam, bardzo fajny plugin na działki mają!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-336845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egorro 0 Opublikowano 3 września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 września 2023 Witam! Jestem grafikiem który zakończył 2 letni kurs na grafika komputerowego, uczę się Skripta, dobrze znam komendy, kontakt: @.egorro (na discordzie) Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/56035-poszukujemy-technik%C3%B3w-budowniczych-grafik%C3%B3w-i-administracji/#findComment-337154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi