Necekez1 2 Opublikowano 21 maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2023 nGen - 1.0 Witam, przedstawiam wam mój pierwszy udostępniony publicznie plugin - nGen Jest to generator itemów niczym z serwerów SkyGen KOMENDY Spoiler /addgen <nazwa> - Tworzy generator - /remgen <nazwa> - Usuwa generator - /gen <nazwa> <slot1/slot2> <1-100(Szansa na drop)> - Dodaje item który ma dropić! SHOWCASE Spoiler Jestem otwarty na opinie Śmiało piszcie co dodać/usunąć/zmienić Pobieranie Kliknij tu, aby pobrać plugin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatmezYT 0 Opublikowano 8 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2023 Dodaj genboosty z skygen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeviBoyPL 161 Opublikowano 8 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2023 (edytowane) Kilka uwag: Przede wszystkim, powinieneś stworzyć jedną komendę, np ngen i tam dodać subkomendy add remove i edit Sprawdź konwencja nazewnictwa w javie. Przede wszystkim jak poprawnie nazywać package. Czemu połowa zmiennych i metod jest nazwana po polsku, a drugie pół po angielsku? Zamiast wrzucać isInt i kolor do maina mógłbyś stworzyć klasę ze statycznymi metodami, np Utils i tam wrzucić pomocnicze metody. Pusta klasa GeneratosEvent. Zamiast zmiany wrzucać do configa i czytać ten config co sekundę (co jeśli ktoś chciałby custom czas?), zapisuj obiekty generatora w ramie. Stwórz sobie jakiś GeneratorStorage i tam przechowuj wszystkie generatory, a w tasku zrób foreacha na listę czy mapkę. Akurat w tym przypadku jest to trochę pierdółka, ale ogólnie jest to dość ważny temat. Kod nie jest thread-safe. Jest to dość obszerne pojęcie, dlatego odsyłam do google, ale mogę w skrócie napisać, że chodzi o to, że masz na przykład kod x, y, z = player.getLocation().getDanyBlok(). W tym momencie pobierasz lokalizację gracza za każdym razem od nowa. Kod wykonywany jest synchronicznie, tzn leci linijka po linijce i następuje egzekucja danego fragmentu. Alee w czasie kiedy wykonywany jest Twój kod, dzieje się bardzo wiele wokół. Może na przykład dość do sytuacji, w czasie powiedzmy laga, że gracz zmienił pozycję, a Twój kod jest akurat wykonywany, tzn pobrałeś x, pobrałeś y, nagle jest lag, gracz zmienia pozycję i jest już w innym z, więc ma gena przesuniętego o jedną kratkę. Zapobieganie temu jest bardzo proste. Wystarczy, że pobierzesz raz do zmiennej player.getLocation() i będziesz operował na tej zmiennej. Możesz zrobić sobie klasę Messages, w której statycznie będziesz przetrzymywał wszystkie wiadomości, a wysyłać za pomocą player.sendMessage(Messages.USAGE_REM_GEN), w ten sposób będziesz miał łatwy dostęp do wszystkich wiadomości. Nie używaj & w wiadomościach, bardzo przestarzałe podejście. Zamiast tego powinieneś dodawać kolory przy użyciu ChatColor: player.sendMessage(ChatColor.GRAY + "»..."); albo jeszcze lepiej player.sendMessage(String.format("%s»...", ChatColor.GRAY) Fajny plugin do poćwiczenia, na początek, ale brakuje tutaj trochę elementarnej wiedzy nt programowania jak i programowania w javie. Jeśli wprowadzisz chociaż część zaproponowanych poprawek, to zobaczysz, że zacznie Ci się kodzić lepiej Edytowane 8 listopada 2023 przez LeviBoyPL kerpson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necekez1 2 Opublikowano 5 marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 marca 2024 Siema, dawno nie wbijałem wogóle na forum, jak tak teraz czytam to 99% z tego już robię po za tym 1% czyli & w wiadomosciach, często używam też hexa i po prostu mam funkcje która zamienia mi hex oraz & na kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek090 0 Opublikowano 2 czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2024 będzie do pobrania bo bym potrzebował? jak tak to na dc możemy pogadać dc Piotrek090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi