Skocz do zawartości
  • 0

Problem ze skryptem NIE MOJEGO AUTORSTWA

Pytanie

Dzień dobry,

nie dziala mi ten skrypt, oraz nie wlancza się bot a tak wszystko skonfigurowałem:

#Permisja: cmd.helpop     #
options:
    #Token z strony discordapp.com/developers
    token: TOKEN BOTA - NIE PODAM
    #Nazwa bota z discordapp.com/developers
    nazwa: NIE WIEM CZY BOTA CZY NIE
    #ID Bota
    botid: BOT ID NIE PODAM
    #ID Kanału na którym mają być wysyłane wiadomości HelpOp
    chatid: tutaj podalem id kanału gedzie ma byc bot - wiadomosci
    #status bota
    status: Minecraft
on load:
    if "{@nazwa}" parsed as bot is not set: 
        login to "{@token}" with name "{@nazwa}"
    set status of "{@nazwa}" to online
    mark "{@nazwa}" as playing "{status}"

command /helpop [<text>]:
    trigger:
        if arg 1 is set:
            if {help.czas.%player%} is smaller than 1:
                loop all players:
                    if loop-player has permission "cmd.helpop":
                        send "&8{&f*&8}&8&m--------&r &3HELPOP &8&m--------&8{&f*&8}" to loop-player
                        send "" to loop-player
                        send " &8» &7Od: &a%player%" to loop-player
                        send " &8» &7Wiadomosc: &f%arg 1%" to loop-player
                        send " &8» &7Obczaj o co mu biega ;)" to loop-player
                        send "" to loop-player
                        send "&8{&f*&8}&8&m--------&r &3HELPOP &8&m--------&8{&f*&8}" to loop-player
                        send " ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ " to channel with id "{@chatid}" with {@nazwa} 
                        send " `» Od: %player%`" to channel with id "{@chatid}" with {@nazwa}
                        send " `» Wiadomosc: %arg 1%`" to channel with id "{@chatid}" with {@nazwa}
                        send " `» Obczaj o co mu biega ;)`" to channel with id "{@chatid}" with {@nazwa}
                        send " ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ " to channel with id "{@chatid}" with {@nazwa}
                send "&8{&f*&8}&8&m--------&r &3HELPOP &8&m--------&8{&f*&8}" to player
                send "" to player
                send " &8» &7Wiadomosc zostala &awyslana &7o &cadministracji&7!" to player
                send "" to player
                send "  &8» &7Prosimy o &acierpliwosc &7na serwerze!" to player
                send "  &8» &4&lPamietaj&7, administracja to tez ludzie!" to player
                send "" to player
                send "&8{&f*&8}&8&m--------&r &3HELPOP &8&m--------&8{&f*&8}" to player
        else:
            send "&8» &7Poprawne uzycie &a/helpop (wiadomosc)"    

a tutaj jest autora:

SKRYPT NIE JEST MÓJ ALE NIE MAM KONTAKTU Z AUTOREM I NIE WIEM CO JEST zle i nie umiem tego skonfigurować

Nie jestem dobry w skryptach i wydaje mi się, że to nie zadziala mi na wersji 1.19 . Jeśli ktoś jest obeznany w temacie i napisał by mi taki skrypt z objaśnieniem dokładnym na wersje 1.19.x to było by super bo potrzebuje takiego czegoś dla administracji ( Dopiero zaczynam z serwerami, skryptami itd)

Glicz

Wstawiam kod w code.

Notatka dodana przez Glicz

https://skript.pl/temat/55012-problem-ze-skryptem-nie-mojego-autorstwa/

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  1. Zainstaluj odpowiednie pluginy: Na serwerze Minecraft zainstaluj pluginy Skript oraz DiscordSRV, który umożliwi komunikację między serwerem Minecraft a serwerem Discord.

2. Utwórz skrypt Helpop: Stwórz skrypt w języku Skript, który pozwoli graczom wysyłać wiadomości Helpop w grze. Skrypt powinien umożliwiać graczom wpisanie komendy /helpop <wiadomość>, która będzie wysyłana do moderatorów.

3. Utwórz kanał na Discordzie: Na serwerze Discord utwórz kanał, który będzie służył do odbierania wiadomości Helpop z serwera Minecraft.

4. Skonfiguruj DiscordSRV: W plikach konfiguracyjnych DiscordSRV ustaw integrację z serwerem Discord, podając odpowiednie tokeny i identyfikatory kanałów.

5. Skonfiguruj skrypt Helpop: W skrypcie Helpop użyj funkcji z pluginu DiscordSRV, aby wysłać wiadomość z serwera Minecraft na kanał Discord.

6. Testuj i dostosuj: Uruchom serwer Minecraft i serwer Discord, aby przetestować integrację Helpop. Upewnij się, że wiadomości Helpop są przekazywane poprawnie z serwera Minecraft na kanał Discord.

Glicz

Poprawiam formatowanie na ciemnym stylu.

Notatka dodana przez Glicz

https://skript.pl/temat/55012-problem-ze-skryptem-nie-mojego-autorstwa/#findComment-332731

• 0

https://github.com/iBlitzkriegi/Vixio/releases

https://www.spigotmc.org/resources/skquery-1-13-1-19.36631/

Masz te 2 dodatki ktore według autora są potrzebne?

Też 2020 to wersje 1.15 - 1.16.3 więc jeżeli chcesz to robić na wyższych może cos nie dzialac

A

I zamien w każdym miejscu {help.czas.%player%} na {help::czas::%player%}

Może też spróbuj tego: 

albo to

Edytowane przez Fendi
https://skript.pl/temat/55012-problem-ze-skryptem-nie-mojego-autorstwa/#findComment-332734

• 0
22 godziny temu, whiteg1337 napisał:
  1. Zainstaluj odpowiednie pluginy: Na serwerze Minecraft zainstaluj pluginy Skript oraz DiscordSRV, który umożliwi komunikację między serwerem Minecraft a serwerem Discord.

2. Utwórz skrypt Helpop: Stwórz skrypt w języku Skript, który pozwoli graczom wysyłać wiadomości Helpop w grze. Skrypt powinien umożliwiać graczom wpisanie komendy /helpop <wiadomość>, która będzie wysyłana do moderatorów.

3. Utwórz kanał na Discordzie: Na serwerze Discord utwórz kanał, który będzie służył do odbierania wiadomości Helpop z serwera Minecraft.

4. Skonfiguruj DiscordSRV: W plikach konfiguracyjnych DiscordSRV ustaw integrację z serwerem Discord, podając odpowiednie tokeny i identyfikatory kanałów.

5. Skonfiguruj skrypt Helpop: W skrypcie Helpop użyj funkcji z pluginu DiscordSRV, aby wysłać wiadomość z serwera Minecraft na kanał Discord.

6. Testuj i dostosuj: Uruchom serwer Minecraft i serwer Discord, aby przetestować integrację Helpop. Upewnij się, że wiadomości Helpop są przekazywane poprawnie z serwera Minecraft na kanał Discord.

tutaj na tym discordzie co tam w opisie jest nie ma takiego czegoś, sprawdziłem i nie ma, jest jakiś helpop ale bez integracji discord

a jeżeli chodzi o ten 2 link to tak samo dostałem dostęp ale plugin nie działa, w configu podalem token bota ale bot się nie odpala i nic nie działa ;/

tutaj znalazłem dane, bardziej pliki nie dane do pluginu:

https://github.com/NoneTirex/minecraft-helpop

nie wiem czy to będzie dzialac ale jak ktos ogarnia i wie czy da sie coś takiego zrobić to prosze o odpowiedz

Edytowane przez Asassineq
https://skript.pl/temat/55012-problem-ze-skryptem-nie-mojego-autorstwa/#findComment-332747

• 0
W dniu 15.05.2023 o 19:49, whiteg1337 napisał:

Hej,  wszystko to co napisałeś już robiłem, ale nie mam skryptu który będzie mi działał na 1.19.x (helpop) bo w pluginie już robiłem takie coś w tym DiscordSRV, łączyłem konsole z kanałem na dsc i mi działa bot sie odpala itd. Skrypt na helpop, który daje mi takie możliwości jak szukałem to nie znalazłem aby było to za darmo, nikt nie ofertuje takiego czegoś za bardzo, a ja już znalazłem to nie działające lub przestarzałe tak jak pisałem powyrzej. Jeśli ktoś jest w stanie taki skrypt napisać aby działał i wysyłal takie zgłoszenia to było by super.

PS: Przeszukałem sporo stron, filmików i discordów (serwerów) i nie znalazłem. Może zle szukałem czy coś nie wiem.

https://skript.pl/temat/55012-problem-ze-skryptem-nie-mojego-autorstwa/#findComment-332750