Skocz do zawartości

SKRYPT NA CASHBLOCK

SkryptExpert

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE!
Chciałbym wam przedstawić mój skrypt na cashblock, nie jest doskonały ale
działa bardzo dobrze a konfiguracja nie zajmuje dużo czasu

CO POSIADA TEN SKRYPT?

- drop kasy ze stone
- narzędzia serwerowe
- odłamki
- ulepszenia kilofów
- ładną estetykę

WAŻNE
Aby dowiedzieć się jakie komendy posiada skrypt możesz zajrzeć
w plikach skryptu lub użyć komendy na serwerze minecraft
/cashblock

Kod skryptu poniżej

Proszę o przeczytanie
Prosił bym o opinię na temat skryptu, skrypty piszę nieprofesjonalnie także jeszcze w tym
najlepszy nie jestem i mam dopiero 14 lat więc proszę o wyrozumiałość.
Piszcie swoje propozycje!

W dniu 15.05.2023 o 16:44, Fendi napisał:

niektore komendy mozna by bylo zapisac w 1 komendzie, ale poza tym spoko

no mogę coś ogarnąć żeby to skrócić kiedyś

Edytowane przez SkryptExpert
(sorry za podwójną odpowiedź ale nie da się usuwać)
Helczyk

Nie da się usuwać postów, ale możesz je edytować przyciskiem „Edytuj”.

Notatka dodana przez Helczyk

• 2 tygodnie później...

Ogólnie to jest sporo błędów i ten skrypt prawdopodobnie wytwarza więcej nerwów i frustracji niż pozytywnych emocji.

1. Błąd opisu 

W dniu 15.05.2023 o 16:40, SkryptExpert napisał:

a konfiguracja nie zajmuje dużo czasu

No chyba nie. Można było ustawić sekcję options i w niej wpisać

serverName: Nazwa serwera

zamiast szukać w skrypcie każdej linijki żeby zmienić ową nazwę.

2. Tak jak kolega wyżej napisać, statystyki są globalne a nie jedno dla jednego gracza. Zabrakło procentów, hehe, 14 lat to jeszcze pić nie możesz, pewnie dlatego ich zabrakło.

3. Żarty na bok, komenda /ban robi dużo: blokuje zbanowanie graczy i wysyła tylko wiadomość (Tak, robiąc komendę w skrypcie, blokujesz komendy np z Essentials czy inne które z tego korzystają)

4. Komenda /sprawdz rownież tylko wysyła wiadomości i to zaśmiecając czat bo wysyła 15 wiadomości dla wszystkich w przeciągu minuty. Administrator musi wtedy wykonywać wszystko.

5. Nie podoba mi się, że do tych wszystkich komend potrzebny jest OP a co jeżeli chciałbym komuś tylko możliwość używania jednej komendy a inną zablokować?

6. Spam podczas kopania dla wszystkich.  3 linijki w każdej szansie. Jak ktoś ma wielkie szczęście wygeneruje 12 linijek spamu. (tak btw. w linijce 24 od kopania odłamków nie ma all-players tylko samo player tyle dobrego jedna linijka mniej dla wszystkich)

7. Nic nie można z tą kasą wykopaną zrobić. Ani nic kupić, wydać, oddać itd. Zbędny bajer.

Jeszcze by się znalazło lecz nie chcę Ciebie mieszać z błotem tylko mówię co masz do poprawy w tym skrypcie.

Możesz jeszcze dorobić jakąś topkę graczy, którzy mają największy poziom pieniędzy czy odłamków.

Zlikwiduj koniecznie spam i zrób sekcję options na conajmniej zmianę nazwy serwera.

Popraw zmienne, podoba mi się, że użyłeś zmiennej grupowej tylko tych procentów zabrakło.

Pozdrawiam #Knugi