Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć z tej strony Inwestycja (kiedyś TrefeleK) właściciel serwera manikraft.pl :)
Piszę to aby podkreślić, że jest to własność tego serwera ale naszła mnie chęć na podzielenie się z Wami moim autorskim skryptem. Czytalem regulamin to chyba moge to zrobić... Skrypt jest szczególnie przydatnym dodadkiem
na serwerach PvP, a z tego co widziałem nie ma nigdzie takiego drugiego, gdyż sam go szukałem i tym sposobem, że nie znalazłem zostałem "zmuszony" do własnoręcznego napisania kodu.
Przechodząc do meritum:

Od razu tłumacze kod i co się tu dzieje: a więc gracz przy wejściu na serwer dostaje wiadro z wodą nazwane "&bWoda". Kiedy woda zostanie postawiona,
znika w ciągu 4 ticków i graczowi zostaje samo wiaderko. Wtedy zaczyna się 5 sekundowe odliczanie (w nazwie itemu), po zakończeniu którego woda wróci do wiaderka. I tak w nieskończoność
.
Ze względu na to, że woda znika bardzo szybko, ale wystarczająco aby zrobić water flipa, nie rozlewa się ona przy wyłączonym gamerule za to odpowiadającym.

Jeżeli masz na swoim serwerze /sklep w którym można kupić takie właśnie itemy to usuń ten kawałek kodu:

on join: give player a water bucket named "&bWoda"

aby gracz nie dostawał wiaderka od razu po zalogowaniu się na serwer. Taka mała rada :)
Tylko pamiętaj, że nazwa itemu który dostaje gracz ze sklepu to musi być: "&bWoda", bowiem inaczej nie zadziała, chyba że zmienisz sobie nazwy w kodzie. 
Mam nadzieję, że ten skrypt się komuś przyda. Jest to mój jeden z pierwszych, a więc piszcie, komentujcie, czekam na hejt <3

Glicz

Poprawiam formatowanie.

Notatka dodana przez Glicz

Nieaktywny

Nie kasuj opublikowanych treści na własną rękę

https://skript.pl/temat/54621-skrypt-na-stawianie-znikaj%C4%85cej-wody-po-okre%C5%9Blonym-czasie/

• Nieaktywny zmienił(a) tytuł na Skrypt na stawianie znikającej wody po określonym czasie.
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...