%boolean%[ ]?[ ]%object%[ ]:[ ]%object%
broadcast (player is op ? "&cImportant" : "not that important...")
Na 1.12 to działało, lecz zrobiłem maszynę na 1.16.4 i to nie pracuje.
Sprawdziłem pliki mojego SkQuery 4.1.8 i posiada dany expression, lecz niestety pluje błędami:
[21:46:56] [Server thread/INFO]: Line 13: (evo.sk)
[21:46:56] [Server thread/INFO]: Can't understand this expression: 'true ? "Tak" : "Nie"'
[21:46:56] [Server thread/INFO]: Line: set {_1} to true ? "Tak" : "Nie"
Myślę jak to ominąć, i wiem! Przecież i tak korzystam z skript-reflect, patrzę do xAxee jak się robi własne expressiony i zrobiłem coś takiego:
plural expression [knugi] condexpr %boolean% where %object% lub %object%:
return type: object
get:
if expr-1 is true:
return expr-2
stop
if expr-1 is false:
return expr-3
stop
Lecz nie może być tak kolorowo i prosto. Ehh znowóż błędy:
[21:49:40] [Server thread/INFO]: Line 13: (evo.sk)
[21:49:40] [Server thread/INFO]: {_1} can only be set to one object, not more
[21:49:40] [Server thread/INFO]: Line: set {_1} to condexpr true where "tak" lub "nie"
Brakuje mi pomysłów, to jest według mnie wygodne rozwiązanie zamiast pisać 6 linijek czy bóg wie ile linijek
Pozdrawiam #Knugi i z góry dziękuje za każde trafne bądź mniej propozycje
Pytanie
knugi 794
Hejka, znów nadszedł czas by ktoś mi pomógł
Kiedyś SkQuerry posiadało fajną funkcję która przy sprawdzaniu boolean mogła nam dać jakiś obiekt bądź tekst.
https://docs.skunity.com/syntax/search/id:1351
%boolean%[ ]?[ ]%object%[ ]:[ ]%object% broadcast (player is op ? "&cImportant" : "not that important...")Na 1.12 to działało, lecz zrobiłem maszynę na 1.16.4 i to nie pracuje.
Sprawdziłem pliki mojego SkQuery 4.1.8 i posiada dany expression, lecz niestety pluje błędami:
[21:46:56] [Server thread/INFO]: Line 13: (evo.sk) [21:46:56] [Server thread/INFO]: Can't understand this expression: 'true ? "Tak" : "Nie"' [21:46:56] [Server thread/INFO]: Line: set {_1} to true ? "Tak" : "Nie"Myślę jak to ominąć, i wiem! Przecież i tak korzystam z skript-reflect, patrzę do xAxee jak się robi własne expressiony i zrobiłem coś takiego:
plural expression [knugi] condexpr %boolean% where %object% lub %object%: return type: object get: if expr-1 is true: return expr-2 stop if expr-1 is false: return expr-3 stopLecz nie może być tak kolorowo i prosto. Ehh znowóż błędy:
[21:49:40] [Server thread/INFO]: Line 13: (evo.sk) [21:49:40] [Server thread/INFO]: {_1} can only be set to one object, not more [21:49:40] [Server thread/INFO]: Line: set {_1} to condexpr true where "tak" lub "nie"Brakuje mi pomysłów, to jest według mnie wygodne rozwiązanie zamiast pisać 6 linijek czy bóg wie ile linijek
Pozdrawiam #Knugi i z góry dziękuje za każde trafne bądź mniej propozycje
https://skript.pl/temat/54343-poszukuj%C4%99-conditional-expression/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi