Invictus 0 Opublikowano 31 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Nie wiem dlaczego ciągle wywala błąd:-"%{_cena}% slimeball' is not an entity type"-"{_cena} slimeball' is not an entity type"w kodzie:set {_cena} to {punkty.%player%} * 2if player doesn't have {_cena} slimeball: send "Nie masz..." stopremove {_cena} slimeball from playersend "Zostalo ci odebrane..."stopjak dam samą liczbę lub stałą, to działa, a ze zmienną nie... POMOCY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Invictus 0 Opublikowano 31 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 Próbowałem już na różne sposoby określać typ {_cena}, ale za każdym razem to samo:set {_cena} to {punkty.%player%} * 2 parsed as integer # już wczoraj próbowałem, błąd - ten wiersz is not a text (czy coś takiego)---set {_cena} to "%{punkty.%player%}% * 2" parsed as integer # błąd - {_cena} is not an item type---set {_123} to "%{punkty.%player%}%" parsed as integerset {_cena} to "%{_123}% * 8" parsed as integer # błąd - {_cena} is not an item type---i jeszcze kilka innych sposobów i kombinacji, aż w końcu mnie oświeciło :Dwystarczyło zrobić tak: set {_i} to "%{gildie.%{_gildia}%.lvl}%*8"set {_cena} to "%{_i}% slimeball"if player doesn't have {_cena}: send "{@prefix} &cAby powiekszyc gildie potrzebujesz &4%{_i}% kuli szlamu&c." stopremove {_cena} from player można zamknąć :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Invictus 0 Opublikowano 31 grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2014 (edytowane) set {_cena} to {punkty.%player%}*2set {_x{ to {_cena} parsed as integerif player doesn't have {_x} slimeball: send "Nie masz..."else: remove {_x} slimeball from player send "Zostalo ci odebrane..."Powinno działać. Już mi działa w tamten sposób. Twój też już wcześniej wypróbowałem i dalej item type :p Ale dzięki za chęci :) //Zamykam - Patek Edytowane 31 grudnia 2014 przez Patek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Invictus 0
Nie wiem dlaczego ciągle wywala błąd:
-"%{_cena}% slimeball' is not an entity type"
-"{_cena} slimeball' is not an entity type"
w kodzie:
jak dam samą liczbę lub stałą, to działa, a ze zmienną nie...
POMOCY!
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi