Skocz do zawartości
  • 0

Proszę O Przerobienie Dopisanie - Ulepszenie ;)

rresz

Pytanie

on rightclick on sign:        if line 3 is "&b&lB":                player's balance is greater or equal to 100:                        if player has permission "kopalnia.skript":                                remove 100 from player's balance                                execute console command "/setrank %player% gracz1"                                broadcast "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &b%player% &7Przeszedl Na Kolejny Sektor &8[&7Sektor: &bB&8]"                                loop all players:                                        create timed bar with text "&b%player% &7Przeszedl Na Kolejny Sektor &8[&7Sektor: &bB&8]" to loop-players for 4 seconds                                        stop                        else:                                send "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &7Nie Mozesz Uzyc Tej Tabliczki Miejac Range &ePremium"                 else:                        send "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &7Nie Posiadasz Tyle Pieniedzy &8[&b100$&8]"

Mam tu taki skript i jak teraz zrobić aby jak już gracz ma range gracz1 to żeby nie mógł już nacisnąć na ta tabliczkę 2 raz 

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja zrobiłem u siebie coś takiego że pod każdy sektor podpisałem sobie zmienną - i sprawdzilo: if {sektor-a.buy.%player%} is not set: - to wtedy można bylo kupić i setowalo np. To set {sektor-a.buy.%player%} to 1 - no i wtedy było zsetowane.. czyli wystarczy dodać else do if gdzie jest is not set - i w tym else napisać że jesteś już posiadaczem tego sektora - trochę nie mam jak tego wytłumaczyć bo jestem na fonie ;p

• 0

Ok a więc tak ustawiasz sobie do tego kodu:

on rightclick on sign:        if line 3 is "&b&lB":                player's balance is greater or equal to 100:                        if player has permission "kopalnia.skript":                                if {sektor-a.buy.%player%} is not set:                                        remove 100 from player's balance                                        execute console command "/setrank %player% gracz1"                                        set {sektor-a.buy.%player%} to 1                                        broadcast "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &b%player% &7Przeszedl Na Kolejny Sektor &8[&7Sektor: &bB&8]"                                        loop all players:                                                create timed bar with text "&b%player% &7Przeszedl Na Kolejny Sektor &8[&7Sektor: &bB&8]" to loop-players for 4 seconds                                               stop                                else:                                        send "&cTen sektor jest juz w twoim posiadaniu!"                        else:                                send "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &7Nie Mozesz Uzyc Tej Tabliczki Miejac Range &ePremium"                  else:                        send "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &7Nie Posiadasz Tyle Pieniedzy &8[&b100$&8]"

O coś takiego mi chodziło :p To wszystko będzie działać tylko potem po dodawaniu do sektorów kolejnych (b,c,d czy jak ty tam masz) trzeba po prostu zmienną {sektor-b.buy.%player%} itd.

Edit 1:

@down

Tak tyż można ;P

Edytowane przez KiszonaBestia

• 0
on rightclick on sign: if line 3 is "&b&lB":  player's group isn't "gracz1":   player's balance is greater or equal to 100:    if player has permission "kopalnia.skript":     remove 100 from player's balance     execute console command "/setrank %player% gracz1"     broadcast "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &b%player% &7Przeszedl Na Kolejny Sektor &8[&7Sektor: &bB&8]"     loop all players:      create timed bar with text "&b%player% &7Przeszedl Na Kolejny Sektor &8[&7Sektor: &bB&8]" to loop-players for 4 secondsstop    else:   send "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &7Nie Mozesz Uzyc Tej Tabliczki Miejac Range &ePremium"   else:  send "&8[&bDiaxo&2Jail&8] => &7Nie Posiadasz Tyle Pieniedzy &8[&b100$&8]"  else: send "juz posiadasz ten sektor!"

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...