Skocz do zawartości
  • 0

Brush

sloik

Pytanie

hejka, przeszukałem całe forum, jednak nigdzie nie znalazłem tego co chciałem. Mam problem w stworzeniu skryptu, który ma za zadanie: 

• sprawdzić czy gracz ma ten patyk blaze'a o nazwie np Brush 3x3 i jeżeli tak to jeżeli gracz kliknie lewy przycisk (mając ten patyk w ręce) na jakiś typ kamienia/ziemii w Minecraftcie to żeby kopał tak jakby 3x3 blocki, mam nadzieję że wiecie o co chodzi. Dodatkowo ma wydropic z Item, który ten. brush wykopał, no i żeby się zaliczało, jakby było to zwykle wykopanie przez gracza (każdy blok jako jedno wykopanie)

Mam nadzieję że rozumiecie o co chodzi. Tak, wiem że jakaś osoba zrobiła taki skrypt pod nazwą lightbrush, ale nie o to mi chodzi, tylko chodzi mi o to, by wykopało kwadrat 3x3. Ewentualnie może być to kilof diaxowy, który po wykopaniu jednego bloku, kopie również bloki do okola tego bloku w okolicy 1 bloku za jednym zamachem!

pozdrawiam

sloik

https://skript.pl/temat/50875-brush/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
36 minut temu, EltusieK napisał:

Tutaj masz tego brusha 3x3 z blazerodem

A tutaj kilof 3x3 bo dzisiaj jakiemuś gościowi już pisałem

A wiesz moze:
1. jak zrobić by zamiast stone lecial cobblestone

2. czy wiesz, czy te bloki wokół zaliczają się jako to, że gracz to wykopał (pytam bo robie serwer typu cashblock i w skriptcie na drop tego hajsu jest, ze kiedy gracz wykopie block, więc nie wiem czy te dookoła się bedą liczyć :( )

3. wiesz tez jak zrobic kilof 3x1?

chodzi mi o kilof

Pozdro

ps ten skript z brushem nie dziala do konca :(

Edytowane przez sloik
https://skript.pl/temat/50875-brush/#findComment-314319