Skocz do zawartości
  • 0

TNT i Fireball jumpy | bedwars

sloik

Pytanie

Hejka, tworzę serwer bedwars i spotkałem się właśnie z dość ważnym problem, czyli TNT i fireball jumpy. Chodzi w nich o to, ze np TNT wychucha po powiedzmy 2 sekundach (nie 4 tak jak w normalnym TNT) i kiedy skończymy w odpowiednim momencie, to TNT nas popycha, dzięki czemu jesteśmy w stanie doskoczyć na drugą wyspę. 
Problem w tym, że nie znalazłem ani darmowego, ani płatnego plugina do tego, tak samo ze skryptem. Co prawda, jest jeden plugin, jest to HypixelTNT, jednak on tak jakby podmienia TNT, przez co TNT, które można kupić za złoto, podczas rundy bedwars, podmienia się tak jakby i przez to niszczy bloki wokol (chodzi o mapę). Można dodać worldguardem, by TNT i fireballe nie niszczyły bloków, jednak wtedy TNT i fireballe nie niszczą nawet bloków postawionych przez graczy.

I czy byłby ktoś wstanie znaleźć/napisac skrypt/plugin, który:

-zmniejszał cooldown wybuchania tego TNT, żeby wybuchł powiedzmy po 2 sekundach

-żeby gracze w jakiejś okolicy tego TNT odskoczyli, jednak z większą siłą, chodzi mi po prostu, by można było zrobić TNT jumpa, tylko by można było wpisać customową odległość, z jaką to TNT wyrzuca

-tak, aby to TNT i fireballe nie zadawały obrażeń graczom, tylko obrażenie od upadku

-żeby gracze mogli zrobić tez tego fireball jumpa, tez z customową odległością wybuchu

-tak by TNT i fireball nie niszczyły mapy, a tylko bloki postawione przez graczy, i żeby nie tworzyły wokół wybuchu ogień.

Mam szczerą nadzieje, ze jest to mozliwe, jeżeli będzie to bardzo ciężkie, mogę komuś za stworzenie takiego plugina/skryptu zapłacić, oczywiście nie kupę kasy😅.

pozdrawiam serdecznie

https://skript.pl/temat/50773-tnt-i-fireball-jumpy-bedwars/

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie