YoTeam 2 Opublikowano 11 września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 (edytowane) Nazwa Skryptu: RankAddon Nazwa Pliku: RankAddon.sk RANKADDON - v1.0.0a Skrypt: (kod) - Konfiguracja: - Konfiguracja, jest bardzo łatwa. Wątpię aby ktoś nie dał rady tego skonfigurować! Wszystko jest opisane, jaka opcja do czego jest. Działanie: - Skrypt "RankAddon", wspiera trzy pluginy, PowerRanks i PermissionsEX. Po wpisaniu komendy /ustawrange (Gracz) (Ranga), Rangi tworzy się w samym pluginie z rangami, można tez stworzyć rangę za pomocą /stworzrange (Nazwa Rangi) (Prefix - Opcjonalnie) (Bedzie w wersji 1.0.1a). Jeżeli zapomniałeś dodać prefixu do Rangi, możesz go dodać w configu Pluginu, lecz też jest komenda /ustawprefix (Ranga) (Prefix) (Bedzie w wersji 1.0.1). Skrypt dodaje komendy takie jak /awans (Gracz), lub /degrad (Gracz). Awansy działają tak, jeżeli gracz ma np. HeadAdmina to ranga zostanie podwyższona do Własciciela. Degrady działają tak, jeżeli gracz ma np. Admina, to jego ranga spadnie do Moderatora, bądź jaką tam range macie ustawioną. Permisje: - Permisje będą dodawane razem z nową aktulizacją. Aktualne permisje to: - RankAddon.SetRank - Pozwala na ustawianie rangi! (Zalecane tylko dla Włascicieli, lecz róbcie co chcecie!) - RankAddon - (Pozwala na komende /rankaddon (Ver/Plugin/Reload) - RankAddon.* - Ranga dostaje wszystkie permisje! Jeżeli dodasz Graczowi, bądź podobnej randze, to szybko to usuń. - RankAddon.Degrad - Pozwala na komende /degrad (Gracz) - RankAddon.Awans - Pozwala na komende /awans (Gracz) Changelog: - Wypuszczenie dodatku. Planowane zmiany: - Planuje wypuścić jeszcze blokade na awans dla Własciciela. (Oczywiście do konfiguracji) - Planuje wypuścić również dodatek do LuckPerms. - Dodanie Awansu/Degrad do PermissionsEX Proszę o pisanie propozycji i ewentualnych rozwiązań jak i zmniejszenia kodu. Jest to jeden z pierwszych skryptów na tej platformie, a Skripta od niedawna się uczę, liczę na pozytywne oceny! Edytowane 11 września 2021 przez YoTeam Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 246 Opublikowano 11 września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-311712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolsatGraniePL 124 Opublikowano 11 września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 września 2021 2 godziny temu, YoTeam napisał: Nazwa Skryptu: RankAddon Nazwa Pliku: RankAddon.sk RANKADDON - v1.0.0a Skrypt: (kod) - Konfiguracja: - Konfiguracja, jest bardzo łatwa. Wątpię aby ktoś nie dał rady tego skonfigurować! Wszystko jest opisane, jaka opcja do czego jest. Działanie: - Skrypt "RankAddon", wspiera trzy pluginy, PowerRanks i PermissionsEX. Po wpisaniu komendy /ustawrange (Gracz) (Ranga), Rangi tworzy się w samym pluginie z rangami, można tez stworzyć rangę za pomocą /stworzrange (Nazwa Rangi) (Prefix - Opcjonalnie) (Bedzie w wersji 1.0.1a). Jeżeli zapomniałeś dodać prefixu do Rangi, możesz go dodać w configu Pluginu, lecz też jest komenda /ustawprefix (Ranga) (Prefix) (Bedzie w wersji 1.0.1). Skrypt dodaje komendy takie jak /awans (Gracz), lub /degrad (Gracz). Awansy działają tak, jeżeli gracz ma np. HeadAdmina to ranga zostanie podwyższona do Własciciela. Degrady działają tak, jeżeli gracz ma np. Admina, to jego ranga spadnie do Moderatora, bądź jaką tam range macie ustawioną. Permisje: - Permisje będą dodawane razem z nową aktulizacją. Aktualne permisje to: - RankAddon.SetRank - Pozwala na ustawianie rangi! (Zalecane tylko dla Włascicieli, lecz róbcie co chcecie!) - RankAddon - (Pozwala na komende /rankaddon (Ver/Plugin/Reload) - RankAddon.* - Ranga dostaje wszystkie permisje! Jeżeli dodasz Graczowi, bądź podobnej randze, to szybko to usuń. - RankAddon.Degrad - Pozwala na komende /degrad (Gracz) - RankAddon.Awans - Pozwala na komende /awans (Gracz) Changelog: - Wypuszczenie dodatku. Planowane zmiany: - Planuje wypuścić jeszcze blokade na awans dla Własciciela. (Oczywiście do konfiguracji) - Planuje wypuścić również dodatek do LuckPerms. - Dodanie Awansu/Degrad do PermissionsEX Proszę o pisanie propozycji i ewentualnych rozwiązań jak i zmniejszenia kodu. Jest to jeden z pierwszych skryptów na tej platformie, a Skripta od niedawna się uczę, liczę na pozytywne oceny! Szczerze.... Nie chciał bym być tutaj zbyt bardzo krytytującą osobą ale sam skrypt w sobie jest bardzo łatwy, szczerze nie wiem po co nazwa posiada "Addon" jak to tylko skript, może ,że to nazwa własna to wtedy okej. co do samego skryptu to trochę XD ponieważ nie znam serwera który nie posiada Luckpermsa, permissionsEX oraz inne tego typu pluginy zostały już dawno zapomniane, halo mamy 2021.... if {Addon} is not set: send "&cBLAD - BRAK USTAWIONEGO WSPIERANEGO PLUGINU" to console send "&cZobacz na konsoli, blad!" to player stop yyyy takie coś jest bezsensowne... send player title "&aRANK&2ADDON" with subtitle "&6Przeladowywanie dodatku do rang! Nazwa: RankAddon" for 3 seconds send player title "&aRANK&2ADDON" with subtitle "&6Przeladowywanie dodatku do rang! Wersja: %{Version}%" for 3 seconds send player title "&aRANK&2ADDON" with subtitle "&6Przeladowywanie dodatku do rang! Plugin na ranig: %{Addon}%" for 3 seconds execute player command "sk reload RankAddon.sk" a to się wyświetli wszystkie na raz. ocena 6/10 abyś dodał te rzeczy które napisałeś i skripcik będzie spoko. Tylko szkoda ,że mało przydatny poniważ każdy możde sobie napisać pod swój serwer. Glicz 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-311717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoTeam 2 Opublikowano 12 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 września 2021 Dzięki za ocene, popracuje i może coś nowego dodam! A same pluginy są na aternosie, a chce aby osoby które używają np. własnie aternosa, miały ten Skrypt Dzięki jeszcze raz za ocene. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-311746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notro 155 Opublikowano 13 września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 września 2021 20 godzin temu, YoTeam napisał: Dzięki za ocene, popracuje i może coś nowego dodam! A same pluginy są na aternosie, a chce aby osoby które używają np. własnie aternosa, miały ten Skrypt Dzięki jeszcze raz za ocene. Luckperms jest na pierwszej stronie pluginów na aternosie Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-311801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoTeam 2 Opublikowano 13 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 września 2021 Ale że tobie sie chciało założyć aternosa i to sprawdzać xD Ale fakt gnomq 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-311805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaN 0 Opublikowano 13 września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 września 2021 Nikt już nie korzysta z czegoś takiego jak PermissionsEX. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-311810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoTeam 2 Opublikowano 17 września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 września 2021 Lepsze wycieki np. z bigharda, dragona, (wiem że te serwery umierają) używa. Sajek jak go oglądałem to za donejty dawał rangi a wpisywał komendę /pex gnomq 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-312025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMuffionex 105 Opublikowano 17 września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 września 2021 W dniu 11.09.2021 o 17:56, YoTeam napisał: Skrypt "RankAddon", wspiera trzy pluginy, PowerRanks i PermissionsEX. Wymieniles tylko dwa czzemu zrobiles to w taki sposób? Moze nie znam sie bardzo na skripcie, ale wedlug mnie mogles najpierw wyslac te broadcasty, i potem zrobic ify i wykonac odpowiednią komende. Skróciłbyś w ten sposób troche swój kod. (Wysylal bys wiadomosc raz a nie dwa razy zaleznie od {Adddon}) Spoiler if {Addon} is "PowerRanks": execute console command "pr promote %arg 1%" loop 100 times: broadcast "" broadcast "&8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r {@serwer} &8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r" broadcast "" broadcast "&9Ranga gracza: %arg 1%," broadcast "&9zostala podniesiona przez" broadcast "&9Administratora: %player%" broadcast "" broadcast "&8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r {@serwer} &8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r" stop if {Addon} is "PermissionsEX": execute console command "pr promote %arg 1%" loop 100 times: broadcast "" broadcast "&8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r {@serwer} &8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r" broadcast "" broadcast "&9Ranga gracza: %arg 1%," broadcast "&9zostala podniesiona przez" broadcast "&9Administratora: %player%" broadcast "" broadcast "&8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r {@serwer} &8&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&8-&m===&r" stop Tu z drugiej strony pokazujesz swoją niedbałość, nie zależnie czy addon to pex, czy pr, zawsze wywołujesz komende pr promote 7/10 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-312036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziubek 52 Opublikowano 31 października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 października 2021 O_O To nie powinno tak wyglądać! Nie znam osoby która używa w tym roku PermissionsEx! Skrypt można by było skrócić o ok 10 linijek. Zmienne pisane tak: {przyklad.przyklad} są w tym roku niepraktyczne. Zmienne pisane tak: {przyklad::przyklad} można by już uznać. Porada: Nie pisz: broadcast "coś" tylko: send "coś" to all players Broadcast obciąża konsolę, więc będzie z tym skryptem wiele większe użycie procesora. Ja sam uczyłem się na błędach i też kiedyś pisałem {przyklad.przyklad}, ale jak się przerzuciłem na {przyklad::przyklad} to już mi tak zostało. 4/10 za pomysł + poświęcony czas. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-313476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepuss 1 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Dzięki, @lie_pan1 jak coś to jest to moje drugie konto i leci plusik, wracając kiedyś pisałem {cos::cos::} ale po prostu nie było mi wygodnie z tym i wolałem {siema.cos}, z broadcastem nauczyłeś mnie, bo nie wiedziałem o tym. Dziękuje za ocene 4/10(nie jest źle XD) Dziubek 1 Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/50328-rankaddon-czyli-skrypt-kt%C3%B3ry-wspiera-pluginy-na-rangi/#findComment-314701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi