on death:
victim is a zombie or creeper or spider or silverfish or witch
attacker is a player
add 1 to {kills.%attacker%}
attacker has the permission "ranga.pl"
execute console command "pex user %player% group set %rank%"
If player kill 200 victim
player promote from rank [Nowy] to:
New rank [Dniowiec] if player kill 600 victim can promote to:
New rank [starszy] if player kill 1200 victim can promote to:
New rank [Znawca] if player kill 1600 victim can promote to:
New rank [Gracz] if player kill 1900 victim can promote to:
New rank [sunnyGracz] if player kill 2300 victim can promote to:
New rank [ZaufanyGracz]
Stworzyłem właśnie skrypt na rangi za zabijanie (Nie znam się zbytnio na tym) tak więc. Co zrobić aby administratorzy oraz vipy nie dostawały wyższej rangi za zabijanie tych potworów ? Chodzi o to żeby takiemu adminowi lub vipowi nie zmieniła się ranga. I czy te rangi podane w kodzie wyżej będą patrzeć do permissions na te rangi ? Chodzi o to że jak nowy gracz zabije te 200 potworów to otrzyma automatycznie wyższą rangę. I co zrobić aby vip oraz administratorowie nie otrzymywali tych rang ?Ranga numer 1.
[Nowy]
I po zabiciu 200 potworów otrzyma nową rangę tą niżej
Ranga numer 2.
[Dniowiec]
Po zabiciu 600 potworów gracz otrzyma rangę niżej
Ranga numer 3.
[starszy]
Po zabiciu 1200 potworów gracz otrzyma rangę niżej
Ranga numer 4.
[Znawca]
Po zabiciu 1600 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 5.
[Gracz]
Po zabiciu 1900 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 6.
[sunnyGracz]
Po zabiciu 2300 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 7.
[ZaufanyGracz]|
I chciałbym aby ten skrypt patrzył w permissions na te rangi co wypisałem (Dopiszę sobie w permissions te rangi ale chciałbym aby ten skrypt patrzył mi właśnie na takie rangi w permissions i aby odczytywały permissje z tego. Aby te rangi pojawiały się przed Nickiem (Dlatego ma odczytywać z permissions) oraz żeby było tak że gdy pojawi się nowa ranga to żeby te zabicia potworów się zresetowało i zaczynało od nowa wbijać. Oraz żeby nie było tak że jak gracz ma rangę VIP lub Tetris to żeby na graczy z tymi rangami skrypt nie patrzył Dopiero gdy te rangi im zejdą to żeby przywróciło im rangi takie jakie mieli dawniej. Przepraszam że napisane chaotycznie. Skończyłem niby ten skrypt ale nie wiem jak dodać tą resztę.. Co trzeba dopisać
Pytanie
azuspl 0
on death:
victim is a zombie or creeper or spider or silverfish or witch
attacker is a player
add 1 to {kills.%attacker%}
attacker has the permission "ranga.pl"
execute console command "pex user %player% group set %rank%"
If player kill 200 victim
player promote from rank [Nowy] to:
New rank [Dniowiec] if player kill 600 victim can promote to:
New rank [starszy] if player kill 1200 victim can promote to:
New rank [Znawca] if player kill 1600 victim can promote to:
New rank [Gracz] if player kill 1900 victim can promote to:
New rank [sunnyGracz] if player kill 2300 victim can promote to:
New rank [ZaufanyGracz]
Stworzyłem właśnie skrypt na rangi za zabijanie (Nie znam się zbytnio na tym) tak więc. Co zrobić aby administratorzy oraz vipy nie dostawały wyższej rangi za zabijanie tych potworów ? Chodzi o to żeby takiemu adminowi lub vipowi nie zmieniła się ranga. I czy te rangi podane w kodzie wyżej będą patrzeć do permissions na te rangi ? Chodzi o to że jak nowy gracz zabije te 200 potworów to otrzyma automatycznie wyższą rangę. I co zrobić aby vip oraz administratorowie nie otrzymywali tych rang ?Ranga numer 1.
[Nowy]
I po zabiciu 200 potworów otrzyma nową rangę tą niżej
Ranga numer 2.
[Dniowiec]
Po zabiciu 600 potworów gracz otrzyma rangę niżej
Ranga numer 3.
[starszy]
Po zabiciu 1200 potworów gracz otrzyma rangę niżej
Ranga numer 4.
[Znawca]
Po zabiciu 1600 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 5.
[Gracz]
Po zabiciu 1900 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 6.
[sunnyGracz]
Po zabiciu 2300 potworów otrzyma rangę niżej
Ranga numer 7.
[ZaufanyGracz]|
I chciałbym aby ten skrypt patrzył w permissions na te rangi co wypisałem (Dopiszę sobie w permissions te rangi ale chciałbym aby ten skrypt patrzył mi właśnie na takie rangi w permissions i aby odczytywały permissje z tego. Aby te rangi pojawiały się przed Nickiem (Dlatego ma odczytywać z permissions) oraz żeby było tak że gdy pojawi się nowa ranga to żeby te zabicia potworów się zresetowało i zaczynało od nowa wbijać. Oraz żeby nie było tak że jak gracz ma rangę VIP lub Tetris to żeby na graczy z tymi rangami skrypt nie patrzył Dopiero gdy te rangi im zejdą to żeby przywróciło im rangi takie jakie mieli dawniej. Przepraszam że napisane chaotycznie. Skończyłem niby ten skrypt ale nie wiem jak dodać tą resztę.. Co trzeba dopisać
https://skript.pl/temat/4865-skrypt-na-rangi-za-zabijanie-co-doda%C4%87-dalej/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi