Skocz do zawartości
  • 0

whitelist na bungeecord

Pytanie

Siema, mam skrypt na whiteliste uzywam bungeecorda bo generalnie mam 2 tryby na serwerze ale chcialbym zrobic tak ze jesli jest whitelist na serwerze x a gracz wybierze serwer x to go wywala z serwera a nie pisze na chat powod whitelisty, w skrypcie generalnie mam cos takiego 

on connect:
    if player has permissions "whitelista":
        stop
    if player is op:
        stop
    if {whitelist} is true:
        if {wl::%player%} is true:
            stop
        else:
            kick player due to "%{wl_powod}%"

super jakby ktos cos pomogl by dzialalo wlasnie w taki sposob ze jesli ktos z lobby wchodzi na serwer x to zamiast piasc na chat to po prostu kickuje.

https://skript.pl/temat/47830-whitelist-na-bungeecord/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
5 godzin temu, Marcinek2138 napisał:

Siema, mam skrypt na whiteliste uzywam bungeecorda bo generalnie mam 2 tryby na serwerze ale chcialbym zrobic tak ze jesli jest whitelist na serwerze x a gracz wybierze serwer x to go wywala z serwera a nie pisze na chat powod whitelisty, w skrypcie generalnie mam cos takiego 

on connect:
    if player has permissions "whitelista":
        stop
    if player is op:
        stop
    if {whitelist} is true:
        if {wl::%player%} is true:
            stop
        else:
            kick player due to "%{wl_powod}%"

super jakby ktos cos pomogl by dzialalo wlasnie w taki sposob ze jesli ktos z lobby wchodzi na serwer x to zamiast piasc na chat to po prostu kickuje.

whitelista jest w zwykłym minecraft... Po co używać skryptów na whiteliste?? dodaj whiteliste na serwer a jak gracz nie będzie na whiteliście do serwera to wtedy go nie połączy. proste

a co do pytania to ta zmienna: 

%{wl_powod}%

nie jest ustawiona.

// może ,że masz coś wcześniej to wtedy dawaj cały skrypt a nie tylko taki mały urywek..

5 godzin temu, Marcinek2138 napisał:

nie pisze na chat powod whitelisty

what? nigdzie tam nie masz broadcast to co ma tam pisać na czacie?

Edytowane przez polsatgraniepl
https://skript.pl/temat/47830-whitelist-na-bungeecord/#findComment-299603

• 0

Nie no ziomeczki chce miec w skrypcie/jakis plugin ale generalnie to chodzi mi o to zeby to kickalo z lobby zamiast pisalo/jakos polaczyc to, sa 2 zmienne na wlke czy gracz jest dodany i czy jest wlaczony wszystko jest git i dziala ale jak juz uzywam bungee to niestety nie dziala tak jak chce.

https://skript.pl/temat/47830-whitelist-na-bungeecord/#findComment-299647

• 0
W dniu 9.04.2021 o 13:04, Marcinek2138 napisał:

Nie no ziomeczki chce miec w skrypcie/jakis plugin ale generalnie to chodzi mi o to zeby to kickalo z lobby zamiast pisalo/jakos polaczyc to, sa 2 zmienne na wlke czy gracz jest dodany i czy jest wlaczony wszystko jest git i dziala ale jak juz uzywam bungee to niestety nie dziala tak jak chce.

a spróbuj wejść do konfiguracji server properties i tam gdzie masz Whitelista "You are not on whitelist" to zamień to na taki napis co chcesz, nadal w sumie nie ogarniam o co chodzi bo whitelista jest już w systemie serwerów XD np. "Prace Techniczne! Więcej info na dc"

https://skript.pl/temat/47830-whitelist-na-bungeecord/#findComment-299931