ItsTomeczeK 0 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 (edytowane) Siemka, zrobielem rangi w luckperms i jak cos pisze to jest <np.[ROOT] _decyzja_> Proszę pomozcie mi usunąć te <> Edytowane 11 marca 2021 przez ItsTomeczeK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanAnimek 61 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 11 minut temu, ItsTomeczeK napisał: Siemka, zrobielem rangi w luckperms i jak cos pisze to jest <np.[ROOT] _decyzja_> Proszę pomozcie mi usunąć te <> To jest już format chatu. Jeśli posiadasz plugin Essentials, możesz w configu (ok. 780 linii) ustawić to tak: chat: # If EssentialsX Chat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks. Set to 0 to make all chat global. # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting. # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing their message with an exclamation mark (!) # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing their message with a question mark (?) # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section. radius: 0 # Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat. # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation. # For more information of chat formatting, check out the wiki: http://wiki.ess3.net/wiki/Chat_Formatting # Note: Using the {PREFIX} and {SUFFIX} placeholders along with {DISPLAYNAME} may cause double prefixes/suffixes to be shown in chat unless add-prefix-suffix is uncommented and set to false. format: '{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}' # <- to jest domyslny format #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}' #format: '&7{PREFIX}&r {DISPLAYNAME}&r &7{SUFFIX}&r: {MESSAGE}' group-formats: # Ponizej formaty dla danych rang admin: '&c[ADMIN] {DISPLAYNAME} &7: {MESSAGE}' gracz: '&7[GRACZ] {DISPLAYNAME} &7: {MESSAGE}' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ItsMeAdam 3 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, PanAnimek napisał: To jest już format chatu. Jeśli posiadasz plugin Essentials, możesz w configu (ok. 780 linii) ustawić to tak: chat: # If EssentialsX Chat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks. Set to 0 to make all chat global. # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting. # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing their message with an exclamation mark (!) # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing their message with a question mark (?) # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section. radius: 0 # Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat. # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation. # For more information of chat formatting, check out the wiki: http://wiki.ess3.net/wiki/Chat_Formatting # Note: Using the {PREFIX} and {SUFFIX} placeholders along with {DISPLAYNAME} may cause double prefixes/suffixes to be shown in chat unless add-prefix-suffix is uncommented and set to false. format: '{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}' # <- to jest domyslny format #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}' #format: '&7{PREFIX}&r {DISPLAYNAME}&r &7{SUFFIX}&r: {MESSAGE}' group-formats: # Ponizej formaty dla danych rang admin: '&c[ADMIN] {DISPLAYNAME} &7: {MESSAGE}' gracz: '&7[GRACZ] {DISPLAYNAME} &7: {MESSAGE}' Nie prawda, LP ma wbudowane formatowanie chatu, więc nie widzę sensu dawanie tego czegoś: Cytat group-formats: # Ponizej formaty dla danych rang admin: '&c[ADMIN] {DISPLAYNAME} &7: {MESSAGE}' gracz: '&7[GRACZ] {DISPLAYNAME} &7: {MESSAGE}' 1 godzinę temu, ItsTomeczeK napisał: Siemka, zrobielem rangi w luckperms i jak cos pisze to jest <np.[ROOT] _decyzja_> Proszę pomozcie mi usunąć te <> Wystarczy usunąć te '<>' właśnie stąd, i będzie dobrze działać Cytat format: '{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}' Jeżeli nie wiesz gdzie tego szukać, kliknij na klawiaturze "ctrl + f" wpisz "group-formats" i usuń sobie Edytowane 11 marca 2021 przez ItsMeAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PanAnimek 61 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 3 minuty temu, ItsMeAdam napisał: Nie prawda, LP ma wbudowane formatowanie chatu, więc nie widzę sensu dawanie tego czegoś: Wystarczy usunąć te '<>' właśnie stąd, i będzie dobrze działać Jeżeli nie wiesz gdzie tego szukać, kliknij na klawiaturze "ctrl + f" wpisz "group-formats" i usuń sobie 1. LP posiada jedynie meta formatting, nie posiada natomiast chat formattingu (jednak istnieje dodatek, który dodaje to właśnie do LuckPermsa) 2. Tak, wystarczy usunąć <> z domyślnego formatu, w configu Essentials masz oznaczony format grup, jako opcjonalny. Podałem je tylko jako przykład, domyślnie są one zakomentowane i nie ma potrzeby ich używania, jeśli nie chcesz. 3. Nie rozumiem po co ten ostatni komentarz. Domyślnie group-formats jest zakomentowany, więc po co go usuwać, skoro i tak nie jest brany pod uwagę, a w przyszłości może się przydać? Napisałem ok. 780 linii, aby ułatwić znalezienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ItsMeAdam 3 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 1 minutę temu, PanAnimek napisał: 1. LP posiada jedynie meta formatting, nie posiada natomiast chat formattingu (jednak istnieje dodatek, który dodaje to właśnie do LuckPermsa) 2. Tak, wystarczy usunąć <> z domyślnego formatu, w configu Essentials masz oznaczony format grup, jako opcjonalny. Podałem je tylko jako przykład, domyślnie są one zakomentowane i nie ma potrzeby ich używania, jeśli nie chcesz. 3. Nie rozumiem po co ten ostatni komentarz. Domyślnie group-formats jest zakomentowany, więc po co go usuwać, skoro i tak nie jest brany pod uwagę, a w przyszłości może się przydać? Napisałem ok. 780 linii, aby ułatwić znalezienie Jak ustawisz w LP prefix, to będzie przed nickiem ranga (ustawiony prefix) żadnego dodatku nie trzeba mieć! (Chodzi mi głównie o to, że da się dać prefix przed nickiem, ale mogłeś inaczej to odebrać) Co do 3 punktu, chodzi mi o wyszukiwanie słowa, czyli aby łatwiej było mu dojść tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ItsTomeczeK 0
Siemka, zrobielem rangi w luckperms i jak cos pisze to jest <np.[ROOT] _decyzja_> Proszę pomozcie mi usunąć te <>
Edytowane przez ItsTomeczeKOdnośnik do komentarza
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi