Skocz do zawartości
  • 0

Zbroje do endu oraz netheru, efekty w endzie

Pytanie

Siemka!
Potrzebny mi skript ma cos takiego:
- aby przetrwać w netcherze trzeba mieć calą zbroje o nazwach: Obsidianowe buty, Obsidianowe spodnie, Obsidianowa klata, Obsidianowy hełm. Zbroja jest diamentowa i musi mieć zaklęcie unbreaking 7 i moze mieć inne dodane przez gracza. Jesli gracz nie ma takiej zbroi podpala sie 5 sekund po dołączeniu do netheru. Ogien dużo zadaje i dostaje komunikat: "Aby przetrwać w netcherze musisz nosic Obsidianowa zbroje" i umiera... WAZNE jesli gracz zdejmie jaka kolwiek  czesc zbroje podpala sie, jeśli ma np tylko helm podpala sie. Jeśli bedac w netcherze zdjemie cala zbroje - umiera itd itd. po prostu brak możliwości przetrwania w netcherze bez CALEJ zbroi Obsidianowej...
- i teraz end (wiem duzo roboty ale zalezy mi na tym) zbroja tak samo unbreaking 7 diamentowa tylko Nie Obsidianowa tylko np: klata austroanty. I dokładnie to samo co w netherze tylko nie pali sie tylko dusi lub po prostu umiera po 10 sekundach (jak nie będzie mial zbroi dostaje wiadomośc ze zeby przetrwac trzeba mieć zbroje austroanty). I ponownie NIE DA SIE PRZETRWAĆ BEZ CAŁEJ ZBROI. I w endzie gracz dostaje efekty:
- slowness 2
- jump boost 2
- powolne opadanie 2
Efekty nie znikja jeśli gracz wyjdzie i wejdzie ma je caly czas gdy jest w endzie

Ja wiem wiem bardzo duzo roboty :( ale ja jestem slaby w skripcie i licze na was... Z góry dziękuję jesli cos nie zrozumiałe piszcie  I bardzo o to proszę :)
Pozdrowionka

https://skript.pl/temat/46749-zbroje-do-endu-oraz-netheru-efekty-w-endzie/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi