Lampart10208 2 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 (edytowane) Cześć, Stworzyłem skrypt na itemshop SMS w GUI Jest to mój pierwszy taki skrypt, wcześniej pisałem proste skrypty typu /pomoc, /vip itp. więc prosze o wyrozumiałość NiceShop Autor: __Lampart__ Jest to skrypt na ItemShop SMS w GUI Skrypt zintegrowany jest z HotPay.PL Posiada on prosty plik konfiguracyjny dla produktów: Połączenie z HotPay.PL jest bardzo proste, Wystarczy wpisać odpowiedni ,, Sekret ,, z panelu HotPay w odpowiednie miejsce w skripcie: Skrypt posiada również łatwą konfigurację wiadomości Skrypt posiada zautomatyzowany system pobierania kodu od gracza, Po wybraniu produktu w GUI, gracz otrzyma informacje aby wpisać kod na czacie (Jest on widoczny tylko dla wpisującego) oraz ma również możliwośc anulowania całej operacji. Jak poprawnie skonfigurować? Spoiler Instalacja: 1. Pobieramy 2 Pliki - Skrypt - Plik Konfiguracyjny 2. Instalujemy pluginy (Skript, SkQuery, TuSKe) 3. Wrzucamy plik sklep.sk do folderu (plugins/Skript/scripts/sklep.sk) 4. Tworzymy folder niceshop w folderze (plugins/Skript/scripts) 5. Wrzucamy plik konfiguracyjny produkty.yml do folderu (plugins/Skript/scripts/niceshop/produkty.yml) 6. Uruchamiamy serwer i sprawdzamy w konsoli czy skrypt wczytał się poprawnie Konfiguracja: 1. Przechodzimy do folderu (plugins/Skript/scripts) 2. Otwieramy plik sklep.sk 3. Szukamy linijki 23, w tym miejscu widzimy 9 linijek: 4. Przechodzimy do Panelu HotPay.pl (Premium SMS - Lista usług - Premium sms) i wklejamy swój sekret w odpowiednią linijkę według kwoty 5. Następnie konfigurujemy wiadomości w linijce 34 Dodawanie produktów: 1. Przechodzimy do folderu (plugins/Skript/scripts/niceshop) 2. Otwieramy plik produkty.yml 3. W tym miejscu znajdziesz przykładowa konfigurację 4. Aby dodac kolejny produkt skopiuj te linijki: 5. W 1 linijce zmieniamy kolejno numer produktu 6. Po dodaniu nowego produktu będzie on natychmiast widoczny pod komendą /sklep Wszystko powinno już działać. Prezentacja na YouTube: NiceShop - Itemshop SMS w GUI z Konfiguracją w pliku Komendy: - /sklep - otwiera GUI z produktami Permisje: - Brak Każdy gracz może skorzystać z komendy /sklep Wymagane do działania: - Skript - SkQuery - TuSKe Download NiceShop V1.0 Plik Konfiguracyjny (produkty.yml) Spodobał się skrypt? Będę wdzięczny za docenienie mojego skryptu wpłacając co łaska PayPal Edytowane 2 lutego 2021 przez Lampart10208 Błędna nazwa folderu dla pliku produkty.yml DonekSkarpetek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/43916-niceshop-itemshop-sms-w-gui-z-konfiguracj%C4%85-w-pliku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi