Skocz do zawartości
  • 0

/cobble

SunSeey

Pytanie

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
9 minut temu, SunSeey napisał:

Hej! Dałby radę ktoś napisać skrypt na komendę /cobble dzięki której konsola doda graczowi permisję "otherdrops.custom.cobble", a po drugim wpisaniu odbierze i tak ciągle?
Z góry dzięki.

Poprzez Skripta nie można dawać graczowi permisji, ale jeżeli posiadasz jakiś plugin od permisji to to jest już możliwe.

Komendy podane przeze mnie raczej nie są zgodne, ale powinieneś załapać o co chodzi.

command /cobble:
	trigger:
		if player has permission "otherdrops.custom.cobble":
			execute console command "lp user %player% permission remove otherdrops.custom.cobble"
			stop
		execute console command "lp user %player% permission add otherdrops.custom.cobble"	

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/43876-cobble/#findComment-274831

• 0
6 godzin temu, Kormic napisał:

Poprzez Skripta nie można dawać graczowi permisji, ale jeżeli posiadasz jakiś plugin od permisji to to jest już możliwe.

Komendy podane przeze mnie raczej nie są zgodne, ale powinieneś załapać o co chodzi.

command /cobble:
	trigger:
			execute console command "lp user %player% permission remove otherdrops.custom.cobble"
			stop
		execute console command "lp user %player% permission add otherdrops.custom.cobble"	

Zapomniałem dopisać, że mam luckperms, dzięki wielkie.

command /cobble:
	trigger:
			stop

Właśnie, dałbyś radę jeszcze napisać na szybko skrypt na to, żeby nie wypadał cobblestone po wykopaniu stone?

Dobra, w sumie sam to zrobiłem, jeden błąd popełniłem wcześniej - do zamknięcia, dziena.

Edytowane przez SunSeey
Nieaktywny

Łączę posty.

https://skript.pl/temat/43876-cobble/#findComment-274832

• 0
Teraz, SunSeey napisał:

Właśnie, dałbyś radę jeszcze napisać na szybko skrypt na to, żeby nie wypadał cobblestone po wykopaniu stone?

Skrypt będzie jeszcze w miarę nawiązywał tematyką do tego, więc nie widzę przeszkód.

on mine of stone:
	player has permission "otherdrops.custom.cobble"
	cancel drops

Jeżeli gracz będzie posiadał tę permisję, nie będzie wypadał cobblestone. Natomiast jeżeli chcesz aby nie wypadał gdy NIE ma permisji, wtedy zamień 'has' na 'doesn't have'.

https://skript.pl/temat/43876-cobble/#findComment-274836

• 0

Skrypt będzie jeszcze w miarę nawiązywał tematyką do tego, więc nie widzę przeszkód.

on mine of stone:
	player has permission "otherdrops.custom.cobble"
	cancel drops

Jeżeli gracz będzie posiadał tę permisję, nie będzie wypadał cobblestone. Natomiast jeżeli chcesz aby nie wypadał gdy NIE ma permisji, wtedy zamień 'has' na 'doesn't have'.

Generalnie trochę to pokręcone, bo miałem w otherdropsie drop włączony na /give, a nie na wypadanie, bo wtedy drop wylatywał na powierzchnie zamiast pod nogi, potem zrobiłem drop cobble na permisje też w otherdropsie i też na /give i po wpisaniu /cobble z Twojego skryptu cobble dropił po prostu na ziemię, więc wyłączyłem go takim skryptem i jest cacy. Dzięki wielkie za pomoc.

on break:
    event-block is stone or cobblestone
    cancel drops

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Umieszczam kod w code.

https://skript.pl/temat/43876-cobble/#findComment-274838