MocSwiatla320 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) Witam, jak w połączeniu zdefiniować to że połączenie ma się automatycznie łączyć po rozłączeniu Link do połączenia: this.connection = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://" + this.hostname + ":" + this.port + "/" + this.basename, this.user, this.password); Słyszałem że na koniec trzeba dopisać "?autoReconnect=true" ale dla mnie wydaje się to bez sensu ponieważ usera i hasło wymianiamy po przecnikach. Chyba że wpisać to trzeba po this.basename ? al Edytowane 4 grudnia 2020 przez xNightPower_ Naprawiam formatowanie na ciemnym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 4 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) autoReconnect może pomóc, są przykłady na necie. Ale ogólnie ważnym aspektem jest zamykać za każdym razem ResultSet oraz każde Statement, PreparedStatement np. (resultSet.close()), statement.close()). Edytowane 4 grudnia 2020 przez kerpson Miałem ten sam problem i moja odpowiedź pomogła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MocSwiatla320 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 29 minut temu, kerpson napisał: autoReconnect może pomóc, są przykłady na necie. Ale ogólnie ważnym aspektem jest zamykać za każdym razem ResultSet oraz każde Statement, PreparedStatement np. (resultSet.close()), statement.close()). Może pomoć a nawet musi bo przez brak ingerencji w baze połączenie po jakimś czasie się zamyka. Chodzi mi o to gdzie mam to wstawić. Statementy zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 4 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 43 minuty temu, MocSwiatla320 napisał: Może pomoć a nawet musi bo przez brak ingerencji w baze połączenie po jakimś czasie się zamyka. Chodzi mi o to gdzie mam to wstawić. Statementy zamykam. no pełno tego na googlach jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MocSwiatla320 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 2 minuty temu, kerpson napisał: no pełno tego na googlach jest Super, jeśli nie wiesz to nie udzielaj się ja potrzebuje to zrozumieć a nie wygooglować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kerpson 534 Opublikowano 4 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 Godzinę temu, MocSwiatla320 napisał: Super, jeśli nie wiesz to nie udzielaj się ja potrzebuje to zrozumieć a nie wygooglować. Wcześniej napisałeś 1 godzinę temu, MocSwiatla320 napisał: Chodzi mi o to gdzie mam to wstawić. No to ci powiedziałem, że na google jest pełno przykładów, jest dokumentacja, jest wiele rzeczy które ci bardziej pomogą niż czekanie na odpowiedź godzinami na forum. Wpisując pierwszą lepszą frazę tego typu na google pojawiło się mnóstwo pytań i odpowiedzi na ten temat. No ale niestety żyjemy w takim etapie, że ludzie uczący się chcą mieć wszystko na tacy i zamiast do czegoś dojść będą godzinami czekać aż ktoś za nich się do edukuje. Godzinę temu, MocSwiatla320 napisał: ja potrzebuje to zrozumieć a nie wygooglować. No to jak chcesz to zrozumieć to wygoogluj jakiś artykuł/poradnik/dokument na ten temat. Kto ci każe wygooglować samą odpowiedź? Przykład: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MocSwiatla320 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 Ale ł*b. Jeśli ktoś chciałby pomóc to zapraszam. Panu wyżej podziękuje już za wykłady. this.connection = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://" + this.hostname + ":" + this.port + "/" + this.basename + "?autoReconnect=true", this.user, this.password); próbowałem tak ale nadal nie działa. kerpson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rusekh 20 Opublikowano 4 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) Jak myślisz, że ktoś ci da gotowy kod to się mylisz. Pan wyżej Ci podał link do dokumentacji abyś poczytał i zapoznał się z tym i sam to rozwiązał (w miarę możliwości). A ty wyskoczyłeś do niego, że "sie nie zna", a zna sie lepiej od ciebie z tego co widać w tym całym temacie stworzonym przez Ciebie. I powiem tylko tyle, jak czegoś nie umiesz to się za to nie bierz. Edytowane 4 grudnia 2020 przez rusekh kerpson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MocSwiatla320 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2020 5 minut temu, rusekh napisał: Jak myślisz, że ktoś ci da gotowy kod to się mylisz. Pan wyżej Ci podał link do dokumentacji abyś poczytał i zapoznał się z tym i sam to rozwiązał (w miarę możliwości). A ty wyskoczyłeś do niego, że "sie nie zna", a zna sie lepiej od ciebie z tego co widać w tym całym temacie stworzonym przez Ciebie. I powiem tylko tyle, jak czegoś nie umiesz to się za to nie bierz. Jaki cały kod haha? Ja pytam się gdzie umiejscowić dany argument, pisanie wiadomości typu "google" jest bez sensu bo połączenie można wykonać na milion sposobów. Porbowałem paru i nie działały. Chcę mieć sprawdzony sposób który będzie działał a nie bać się że zaraz coś padnie. Proszę o nie pisanie zbędnych postów bo za przeproszeniem g*wno sie znacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MocSwiatla320 1 Opublikowano 5 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Do zamknięcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 5 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2020 Ten temat został zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MocSwiatla320 1
Witam, jak w połączeniu zdefiniować to że połączenie ma się automatycznie łączyć po rozłączeniu
Link do połączenia:
this.connection = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://" + this.hostname + ":" + this.port + "/" + this.basename, this.user, this.password);
Słyszałem że na koniec trzeba dopisać "?autoReconnect=true" ale dla mnie wydaje się to bez sensu ponieważ usera i hasło wymianiamy po przecnikach.
Chyba że wpisać to trzeba po this.basename ? al
Edytowane przez xNightPower_Naprawiam formatowanie na ciemnym stylu.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi