Sharyu 0 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Siema Ogólnie jest taka sytuacja, że zacząłem się bawić ze skryptami. Jeśli ktoś by chciał zobaczyć czy to wgl zadziała to niech sie podzieli w komentarzu. Nie wiem jeszcze jak zrobić zeby wypadały np z enchantowane iteamy więc zrobiłem to jakoś byle jak. Jeszcze nie wiem czy arg 2 i 3 by zadziałały. Jeśli ktoś pomoże to wielkie dzięki Link do skryptu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 22 minuty temu, Sharyu napisał: Ogólnie jest taka sytuacja, że zacząłem się bawić ze skryptami. Jeśli ktoś by chciał zobaczyć czy to wgl zadziała to niech sie podzieli w komentarzu. Nie wiem jeszcze jak zrobić zeby wypadały np z enchantowane iteamy więc zrobiłem to jakoś byle jak. Jeszcze nie wiem czy arg 2 i 3 by zadziałały. Jeśli ktoś pomoże to wielkie dzięki 1. Powinieneś używać słownych ID, nie numerycznych. Obecnie w Minecraft'cie i Skript'cie ID numeryczne są dawno porzucone i niewspierane. 2. Co do enchantowanych itemów, dobrze to zrobiłeś w linijce nr 30. 3. 'if set arg 1 is'? Po raz pierwszy coś takiego widzę. Jeżeli już to poprawnie to wyglądałoby to w ten sposób: if arg 1 is "give": # Dalszy kod Tak samo sprawa wygląda z resztą warunków. 4. W linijce 37 próbujesz przyrównywać arg 2 do zmiennej lokalnej, która nigdzie nie jest wcześniej ustawiona. Jeżeli ma to poprawnie działać, to albo zmień tę zmienną lokalną, albo ustaw ją gdzieś na początku triggera komendy. 5. W linijce 38. podejrzewam, że chciałeś sprawdzić czy arg 3 jest jakimkolwiek graczem na serwerze. W takim wypadku powinieneś użyć typu argumentu 'player' zamiast 'text'. 6. W kolejnej linijce używasz zmiennej, która nie jest ustawiona, a w dodatku zapomniałeś po tej zmiennej dodać 'of'. Przy podawaniu zmiennych jako ilości, słówko 'of' jest wymagane. 7. Z tego co teraz zauważyłem, to arg 2 ma być typem liczby. W takim wypadku w pierwszej linijce komendy (tak samo jak z zamianą 'text' na 'player' w arg 3) powinieneś zamienić typ argumentu 2 na 'integer', czyli liczbę całkowitą. Oczywiście chciałem jedynie pokazać co w twoim kodzie jest błędne, jeżeli napisałem coś zbyt agresywnie, nie bierz tego do siebie. Tutaj jeszcze załączam dwa poradniki dotyczące definiowania własnych komend w Skript: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - oficjalne wiki naszego forum. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - dość stary poradnik ze strony Bukkita, ale nadal niezwykle przydatny. Sharyu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi