Mam problem z napisaniem skryptu na magazyn. Napisałem coś takiego:
command /magazyn:
trigger:
open chest with 6 rows named "&6&lMagazyn" to player
wait 1 tick
set {_i} to 0
loop 54 times:
set slot {_i} of player's current inventory to {magazyn::%player%::slot::%{_i}%}
add 1 to {_i}
stop
on inventory close:
if "%inventory name of player's current inventory%" is "&6&lMagazyn":
set {_i} to 0
loop 54 times:
set {magazyn::%player%::slot::%{_i}%} to slot {_i} of player's current inventory
add 1 to {_i}
stop
Ale po wpisaniu /magazyn otwiera się skrzynia, ale nie pojawiają się itemy. Nie wiem czy to jest wina tego, że w zły sposób przypisuje item do zmiennej czy to, że przy evencie 'on inventory close' jest już za późno, żeby przypisać te przedmioty do zmiennych. Próbowałem też zamienić ten event na 'on inventory click', aby przy każdym kliknięciu się itemy zapisywały, ale też nie działało.
Pytanie
KaWaNoS 24
Mam problem z napisaniem skryptu na magazyn. Napisałem coś takiego:
command /magazyn: trigger: open chest with 6 rows named "&6&lMagazyn" to player wait 1 tick set {_i} to 0 loop 54 times: set slot {_i} of player's current inventory to {magazyn::%player%::slot::%{_i}%} add 1 to {_i} stop on inventory close: if "%inventory name of player's current inventory%" is "&6&lMagazyn": set {_i} to 0 loop 54 times: set {magazyn::%player%::slot::%{_i}%} to slot {_i} of player's current inventory add 1 to {_i} stopAle po wpisaniu /magazyn otwiera się skrzynia, ale nie pojawiają się itemy. Nie wiem czy to jest wina tego, że w zły sposób przypisuje item do zmiennej czy to, że przy evencie 'on inventory close' jest już za późno, żeby przypisać te przedmioty do zmiennych. Próbowałem też zamienić ten event na 'on inventory click', aby przy każdym kliknięciu się itemy zapisywały, ale też nie działało.
Edytowane przez KaWaNoSOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/42211-pro%C5%9Bba-o-pomoc/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi