dziwakkolega 28 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2020 hej mam pytanie gdyż stary laptop nie dzialał ma on okolo 2 lata jako ze dzialal tylko pół roku postanowiłem go naprawić wymienilem płyte główna procesor wszystko działa lecz bateria martwa głebokie rozładowanie wiek ktoś czy taka baterie sie da jeszcze naprawić? kolega kazal mi wrzucic do zamrazarki na 12 godzin ale nie jestem przekonany do tej metody naprawy bateria podaje nie stałe napiecie do maxymalnie 4.51 v nie jest to problem z ladowaniem gdyż sprawdzałem układ kbc procesor i praktycznie cała płyte głowna problem stoi po stronie baterii a był on zepsuty gdyż przy burzy wywaliło korki i poszedl impuls na płyty głowna i plyta zlapala zwarcie w serwisie powiedziali że nie oplaca sie na serwis jestem zdenerwowany ja sam rekoma naprawilem laptopa a oni co 3 osoby nie umialy tego naprawic i do tego jakis jelop polowe srubek pogubil i co jeszcze ukradli licencje na windowsa jest to swojego typu ostrzerzenie dla was przed wybieraniem dobrego serwisu a nie pierwszego lepszego z ulotki na ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#3468 229 Opublikowano 11 września 2020 Udostępnij Opublikowano 11 września 2020 w tej baterii pewnie masz ogniwa 18650 to mozesz sprobowac je wymienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejszpat 378 Opublikowano 12 września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 września 2020 baterie wymienić możesz po prostu, majątku nie kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi