Nayan 2 Opublikowano 9 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 Jak mogę sprawdzić, czy gracz znajduje się obok podanych współrzędnych? Chcę żeby mógł wokół jednego obiektu (np. wieży) mógł wpisać daną komendę, a na spawnie już żeby nie mógł. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MasloJestDobre 20 Opublikowano 9 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nayan 2 Opublikowano 9 czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 Jakiś prostszy sposób? Żeby sprawdzić czy jest w pobliżu podanych koordynatów. Sposób na górze nie przejdzie, zbyt dużo by tego było ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MasloJestDobre 20 Opublikowano 9 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 2 godziny temu, Nayan napisał: Jakiś prostszy sposób? Żeby sprawdzić czy jest w pobliżu podanych koordynatów. Sposób na górze nie przejdzie, zbyt dużo by tego było ogólnie CO XDDDDD ten kod jest aż zbyt łatwy... Ale możesz coś takiego: on any move: TAB loop all entities in radius 10 around player: TAB TAB if name of loop-entity is "wieza": TAB TAB TAB # KOD Musisz tylko stworzyć jakiegoś moba np. zombie z nazwą "wieza" który jest niewidzialny i wtedy jak będziesz 10 kratek od wieży to coś się wykona Napisz jak nie o to ci chodziło (bo najpierw piszesz że chcesz sposób a potem że za trudno XD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nayan 2 Opublikowano 9 czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 10 minut temu, MasloJestDobre napisał: CO XDDDDD ten kod jest aż zbyt łatwy... Ale możesz coś takiego: on any move: TAB loop all entities in radius 10 around player: TAB TAB if name of loop-entity is "wieza": TAB TAB TAB # KOD Musisz tylko stworzyć jakiegoś moba np. zombie z nazwą "wieza" który jest niewidzialny i wtedy jak będziesz 10 kratek od wieży to coś się wykona Napisz jak nie o to ci chodziło (bo najpierw piszesz że chcesz sposób a potem że za trudno XD) Kiedy napisałem, że to jest trudny skrypt? Nie chciałem tamtego sposobu bo generalnie skrypt zająłby mi bez sensu miliony linijek kodu. Nie podchodź do rzeczy z uprzedzeniem, bo ci się wydaję że coś tak jest, brzydko to później wygląda i niefajne rzeczy wychodzą. 12 minut temu, MasloJestDobre napisał: TAB loop all entities in radius 10 around player: Chodziło mi dokładnie o taką funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MasloJestDobre 20 Opublikowano 10 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2020 8 godzin temu, Nayan napisał: Kiedy napisałem, że to jest trudny skrypt? Nie chciałem tamtego sposobu bo generalnie skrypt zająłby mi bez sensu miliony linijek kodu. Nie podchodź do rzeczy z uprzedzeniem, bo ci się wydaję że coś tak jest, brzydko to później wygląda i niefajne rzeczy wychodzą. Chodziło mi dokładnie o taką funkcję No to zaznacz że to odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Nayan 2
Jak mogę sprawdzić, czy gracz znajduje się obok podanych współrzędnych? Chcę żeby mógł wokół jednego obiektu (np. wieży) mógł wpisać daną komendę, a na spawnie już żeby nie mógł. Ktoś coś?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi