vanillah 76 Opublikowano 3 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2020 (edytowane) Bezprzewodowe mechanizmy redstone! v. 0.1 Po długiej przerwie od Skripta (airdropa to już chyba nikt nie pamięta XD) postanowiłem sprawdzić czy coś jeszcze pamiętam. A więc po odświeżeniu sobie dokumentacji siadłem do pisania <wow> (tyle słowem wstępu - przejdźmy do konkretów). PowerSign pozwala na tworzenie mechanizmów takich jak np. na kwadratowej. Jest wzorowany na tamtejszym [PaySign]. Mechanizm tworzymy poprzez stworzenie tabliczki - nadajnika oraz tabliczki - odbiornika. Po kliknięciu w nadajnik w miejscu odbiornika na określony przez właściciela mechanizmu czas tworzy się blok redstone, po czym znika. Nadajnik tworzymy stawiając tabliczkę zawierającą poniższy schemat: [PowerSignA] Identyfikator nadajnika Koszt korzystania z mechanizmu Czas działania mechanizmu a odbiornik tworzymy w ten sposób: [PowerSignB] Identyfikator odbiornika Nadajnik i odbiornik muszą mieć ten sam identyfikator i znajdować się w obrębie 6-ciu kratek od siebie. Przy tworzeniu nadajników i odbiorników możemy użyć aliasów tj.: psa (PowerSignA) oraz psb (PowerSignB). Kod skryptu znajduje się tutaj. Jestem świadomy tego, że może posiadać błędy więc uznajmy go za wersję beta a niedociągnięcia proszę zgłaszać w wątku. Miłego używania Edytowane 3 czerwca 2020 przez vanillah Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/39619-powersign-bezprzewodowe-mechanizmy-redstone/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shateq 45 Opublikowano 12 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2021 Skrypt jest ciekawy, niestety w 1.17 straci ważność Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/39619-powersign-bezprzewodowe-mechanizmy-redstone/#findComment-287526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi