Skocz do zawartości

PowerSign - Bezprzewodowe mechanizmy redstone!

Rekomendowane odpowiedzi

PowerSign logo

Bezprzewodowe mechanizmy redstone!

v. 0.1

Po długiej przerwie od Skripta (airdropa to już chyba nikt nie pamięta XD) postanowiłem sprawdzić czy coś jeszcze pamiętam.

A więc po odświeżeniu sobie dokumentacji siadłem do pisania <wow> (tyle słowem wstępu - przejdźmy do konkretów).

PowerSign pozwala na tworzenie mechanizmów takich jak np. na kwadratowej. Jest wzorowany na tamtejszym [PaySign].

Mechanizm tworzymy poprzez stworzenie tabliczki - nadajnika oraz tabliczki - odbiornika. Po kliknięciu w nadajnik w miejscu odbiornika na określony przez właściciela mechanizmu czas tworzy się blok redstone, po czym znika.

Nadajnik tworzymy stawiając tabliczkę zawierającą poniższy schemat:

[PowerSignA]
	Identyfikator nadajnika
	Koszt korzystania z mechanizmu
	Czas działania mechanizmu

a odbiornik tworzymy w ten sposób:

[PowerSignB]
	Identyfikator odbiornika

Nadajnik i odbiornik muszą mieć ten sam identyfikator i znajdować się w obrębie 6-ciu kratek od siebie.

Przy tworzeniu nadajników i odbiorników możemy użyć aliasów tj.: psa (PowerSignA) oraz psb (PowerSignB).

Kod skryptu znajduje się tutaj. Jestem świadomy tego, że może posiadać błędy więc uznajmy go za wersję beta a niedociągnięcia proszę zgłaszać w wątku.

Miłego używania :)

Edytowane przez vanillah
https://skript.pl/temat/39619-powersign-bezprzewodowe-mechanizmy-redstone/

• 8 miesięcy temu...