Witam, mam problem mianowicie po kliknięciu na npc event wyskakuje mi dwa razy, natomiast jak dodaje do tego " if {Npc.%player%} is "true": " do ustawienia zmiennej mam cuś takiego:
command /NpcTest:
trigger:
loop all entities:
if loop-entity is player:
set {Npc.%player%} to "true"
KOD:
on rightclick on entity:
if name of clicked entity is "Kapitan":
if {Lv.%player%} is 0:
if {Exp.%player%} is greater or equal to 100:
send "&c&l[LuciRPG] &eAwansowales!" to player
add 1 to {Lv.%player%}
set {PExp.%player%} to 200
remove 100 from {Exp.%player%}
else:
send "&c&l[LuciRPG] &eNie masz wystarczająco dużo punktow żeby awansować!" to player
Jeśli ktoś wie jak zrobić by event zadziałał raz po kliknięciu to z góry dziękuję za odpowiedź
#Edit: Nie ważne, skróciłem nazwę zmiennej i zadziałało...
Pytanie
MrLucyferek 10
Witam, mam problem mianowicie po kliknięciu na npc event wyskakuje mi dwa razy, natomiast jak dodaje do tego " if {Npc.%player%} is "true": " do ustawienia zmiennej mam cuś takiego:
command /NpcTest: trigger: loop all entities: if loop-entity is player: set {Npc.%player%} to "true"KOD:
on rightclick on entity: if name of clicked entity is "Kapitan": if {Lv.%player%} is 0: if {Exp.%player%} is greater or equal to 100: send "&c&l[LuciRPG] &eAwansowales!" to player add 1 to {Lv.%player%} set {PExp.%player%} to 200 remove 100 from {Exp.%player%} else: send "&c&l[LuciRPG] &eNie masz wystarczająco dużo punktow żeby awansować!" to playerJeśli ktoś wie jak zrobić by event zadziałał raz po kliknięciu to z góry dziękuję za odpowiedź
#Edit: Nie ważne, skróciłem nazwę zmiennej i zadziałało...
Edytowane przez Wojciu.
https://skript.pl/temat/39417-on-rightclick-on-entity/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi