Tytano 2 Opublikowano 17 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2020 Witam mam pytanie czy da się napisać skrypt który zmienia obrażenia od fireballa bo zrobiłem różdżkę "Ognisty Vortex" która strzela fireballami i nie wiem jak zrobić żeby fireball z tej różdżki zadawała 6 serduszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 on damage: if damage cause is entity explosion: set damage to 12 Wydaje mi sie że będzie działać. Fireball to chyba jest entity explosion, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 Mógłbyś mi powiedzieć gdzie mam to wstawić masz trochę kodu bo wiem że tylko tutaj trzeba to gdzieś wstawić on leftclick with stick: if name of player's tool is "{@nazwa}": if {vortexleft.czas.%player%} is smaller than 1: make the player shoot an fireball at speed 2 set {vortexleft.czas.%player%} to {@czas2} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 3 minuty temu, Tytano napisał: Mógłbyś mi powiedzieć gdzie mam to wstawić masz trochę kodu bo wiem że tylko tutaj trzeba to gdzieś wstawić on leftclick with stick: if name of player's tool is "{@nazwa}": if {vortexleft.czas.%player%} is smaller than 1: make the player shoot an fireball at speed 2 set {vortexleft.czas.%player%} to {@czas2} Poprostu to wklej, to jest event on damage, jest oddzielnie do skyptu wklejany. Wklej to na dole skryptu Tytano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 jak ja w siebie strzele to zadaje 6 ale jak ja strzele w kogoś innego to 3 możesz to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 1 minutę temu, Tytano napisał: jak ja w siebie strzele to zadaje 6 ale jak ja strzele w kogoś innego to 3 możesz to naprawić? Nie wiem dlaczego tak jest, ustawiłem damage na 12 czyli na 6 serduszek, i wg tego skryptu każdy wybuch fireballa powinien zadawać 12HP tzn 6 serc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 a umiesz to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 Teraz, Tytano napisał: a umiesz to naprawić? Jeżeli nie wiem dlaczego tak jest to raczej nie umiem tego naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 pewnie trzeba dodać że przeciwnikowi zadaje hp jakas taka linijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Tytano napisał: pewnie trzeba dodać że przeciwnikowi zadaje hp jakas taka linijka on damage: // JEŻELI KTOŚ DOSTANIE OBRAŻENIA to... if damage cause is entity explosion: // JEŻELI DAMAGE TO ENTITY EXPLOSION, CZYLI NP FIREBALL to... set damage to 12 // USTAW ZADANE OBRAŻENIA NA 12 (CZYLI 6 SERC) i JE ZADAJ ZAMIAST TYCH NORMALNYCH. // JAK WIDZISZ, TEN SKRYPT JUŻ TO ROBI... //EDIT -> entity explosion = wybuch fireballa, jeżeli koło kogoś wybuchnie, a damage to wybuch. Może kiedy trafiasz prosto w innego gracza, to damage to nie explosion? spróbuj trawić obok gracza. Edytowane 18 maja 2020 przez Grex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 a znasz jakiś plugin na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 Teraz, Tytano napisał: a znasz jakiś plugin na to? Nie znam pluginu na to. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 aha jak strzele kolo kogos to zadaje mu te 6 obrazen a jak w niego to 2,5 Grex 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 to tak jakby tnt wybuchło koło kogoś i mu zada te 6 obrażeń coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 (edytowane) 6 minut temu, Tytano napisał: aha jak strzele kolo kogos to zadaje mu te 6 obrazen a jak w niego to 2,5 Czyli tak jak myślałem, WYBUCH FIREBALLA i obrażenia od niego = 6 serc, obrażenia od fireballa a nie jego wybuchu = inne obrażenia Tylko czy Fireball to Projecitle czy jakieś inne entity ? Edytowane 18 maja 2020 przez Grex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 chyba jakieś inne entity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 dodaj w linijce drugiej or contact or projectile or block explosion or lava or fire or unknown: Wydaje mi sie, że fireball to jedno z tych. Jeżeli działa, to usuwaj po jednym z tych, i patrz czy działa czy nie. i odnajdziesz, którym jest fireball Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 nie działa żaden z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 to masz tutaj liste wszystkich możliwych. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Przetestuj wszystkie xD. (Ale nie usuwaj entity explosion, ponieważ działa częściowo. Dodaj or <tutaj następny>) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tytano 2 Opublikowano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 aha wzielem wszystkie i tak samo 2,5 hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grex 58 Opublikowano 18 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2020 W takim razie tego nie zmienisz skryptem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tytano 2
Witam mam pytanie czy da się napisać skrypt który zmienia obrażenia od fireballa bo zrobiłem różdżkę "Ognisty Vortex" która strzela fireballami i nie wiem jak zrobić żeby fireball z tej różdżki zadawała 6 serduszek?
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi