Kartofel 0 Opublikowano 12 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 Hej, zacząłem pisać pewien skrypt, lecz po drodze pojawił się mały problem. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak dodać koordynaty bloku po "on place" do listy oraz jak potem sprawdzić przy "on break" czy niszczony blok znajduje się na liście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartex127 8 Opublikowano 12 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 on place: set {_Location} to location of event-block add {_location} to {zmienna} on break: if event-block is {zmienna}: #kod sprawdź czy działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kartofel 0 Opublikowano 12 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 (edytowane) @bartex127 Tylko problem jest taki, że tych bloków może być dużo więc trzeba to zrobić w liście i właśnie z listą mam problem Edytowane 12 maja 2020 przez Kartofel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 12 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 5 minut temu, bartex127 napisał: sprawdź czy działa no nie będzie działać, ogarnij sobie jakie są zmienne iwg on place: add location of event-block to {lista::*} on break: if {lista::*} contain location of event-block: #kod Kartofel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartex127 8 Opublikowano 12 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 to nie wystarczy do zmienna dopisać {zmienna::*}? i potem odczytać tak samo {zmienna::*} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 12 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 35 minut temu, bartex127 napisał: to nie wystarczy do zmienna dopisać {zmienna::*}? i potem odczytać tak samo {zmienna::*} No nie mozesz porównać listy lokacji do lokacji, możesz sprawdzić czy lista posiada tą lokalizacje. No ale tak czy siak daleś bez ::* xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xAxee 1 951 Opublikowano 12 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kartofel 0
Hej, zacząłem pisać pewien skrypt, lecz po drodze pojawił się mały problem. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak dodać koordynaty bloku po "on place" do listy oraz jak potem sprawdzić przy "on break" czy niszczony blok znajduje się na liście?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi