Skocz do zawartości
  • 0

Problem z połączeniem zmiennych pod MySQL

Pytanie

Cześć! Próbowałem podłączyć Skript pod mysql, aby zapisywały się tam zmienne (z jednego serwera na drugi). Nie wiem w czym polega problem, ponieważ na 1 serwerze Skript podłączony pod mysql działa normalnie, a na drugim serwerze wywala błąd:

12:11:58] [Server thread/WARN]: [Script][MySQL] MySQL DataSource class missing: com.mysql.jdbc.jdbc2.optional.MysqlDataSource. 
[12:11:58] [Server thread/ERROR]: #!#! [12:11:58] [Server thread/ERROR]: #!#! ===!!!=== Skript variable load error ===!!!=== 
[12:11:58] [Server thread/ERROR]: #!#! Unable to load (all) variables: 
[12:11:58] [Server thread/ERROR]: #!#! Cannot connect to the database 'database 2'! Please make sure that all settings are correct and that the database software is running. 
[12:11:58] [Server thread/ERROR]: #!#! [12:11:58] [Server thread/ERROR]: #!#! Skript will work properly, but old variables might not be available at all and new ones may or may not be saved until Skript is able to create a backup of the old file and/or is able to connect to the database (which requires a restart of Skript)!

Z tego co wyczytałem to jest jakiś problem ze starymi zmiennymi, ale usunąłem plik ze zmiennymi, lecz błąd występuje cały czas.

Kawałek od configu Skripta z sekcją zmiennych: 

Wersja serwera: 1.12.2

Edytowane przez Wojciu
https://skript.pl/temat/38912-problem-z-po%C5%82%C4%85czeniem-zmiennych-pod-mysql/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Usunięty#32366

Ja mam zainstalowany plugin SQLibrary i po prostu mam skrypt na pobieranie z mysql itp.

Kawałek kodu:

script options:
    $ db url jdbc:mysql://HOST:3306/NAZWA_BAZY_DANYCH
    $ db username UŻYTKOWNIK
    $ db password HASŁO

command /test:
	trigger:
		update "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `TEST` (`Nick` varchar(255),`Test` varchar(255))"

# Ten skrypt jest odpowiedzialny za połączenie się z bazą MySQL i jak wpiszesz komendę /test to w bazie danych stworzy ci się nowa tabelka o nazwie "TEST"

https://skript.pl/temat/38912-problem-z-po%C5%82%C4%85czeniem-zmiennych-pod-mysql/#findComment-245256