Skocz do zawartości
  • 0

AutoMSG

Drzewiasty

Pytanie

Witam, napisze ktoś skrypt na automatyczne wysyłanie wiadomości z configiem? Chciałbym żeby wysyłało kilka linijek (np. 5) w jednej automatycznej wiadomości? 

przyklad:

---------------------------------

wejdz na nasza strone

strona: bla bla

-------------------------------------

https://skript.pl/temat/38463-automsg/

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak pomimo tego, że jest od tego plugin nadal chcesz do tego skrypt to mogę coś takiego napisać tylko powiedz mi czy konfiguracja ma być tylko przez config czy przez komendę tez?

https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242761

• 0
1 godzinę temu, jaku49 napisał:

Po co Ci skrypt? Nie lepiej użyć jakiegoś sprawdzonego rozwiązania, które będzie na pewno lepiej zoptymalizowane? Polecam pluginy typu AutoMessage. Dość spory wybór.

Jak mam w configu ustawić więcej niż jedną linijkę?

https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242770

• 0
2 minuty temu, wiktorm12 napisał:

Jeżeli masz SkQuery to możesz użyć %nl% i to oznacza, nową linie albo /n ale to nie zawsze działa

Nie chodzi mi o skrypt, tylko o plugin AutoMessage. Jak tam w configu zrobić nowa linijkę...

https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242773

• 0
10 minut temu, wiktorm12 napisał:

No tak

Jak masz przykładową linie:

- 'To jest tekst w pierwszej linijce %nl% a to jest tekst w 2 linijce'

Nie działa, zapisywanie wygląda tak: 

- 0,, tekst wiadomosci

a nie:

- 'wiadomosc'

https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242776

• 0
on load:
    set {_test} to skutil yaml value "script.automsg.autor" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
    if {_test} is not set:
        set skutil yaml value "script.automsg.autor" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to "wiktoor123"
        set skutil yaml value "script.automsg.prefix" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to "&8[&eAutoMSG&8]&r"
        set skutil yaml value "script.automsg.czekaj" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to 1
        set skutil yaml value "script.automsg.msg.przyklad" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to "Przykładowa autowiadomość! <linia>Aby zobaczyć jak ja zedytować wejdź w &e/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
    set {automsg.send} to true
    set {automsg.wait} to 0

command /automsg [<text>] [<text>]:
    trigger:
        if arg 1 is "info":
            send "&7» &aInformacje o autorze &bAutomsg"
            send "&7» &aNick: &ewiktoor123"
            send "&7» &aPortfolio: &e<url:http://skript.wiktoor123.pl>skript.wiktoor123.pl"
        if player is op:
            if arg 1 is "off":
                set {automsg} to false
                send "&7» &9Automsg &ezostały &cwyłączone&e!"
            if arg 1 is "on":
                set {automsg} to true
                send "&7» &9Automsg &ezostały &awyłączone&e!"
        else:
            send "&7» &cNie masz do tego permisji!"

every 1 minute:
    if {automsg} is true:
        if skutil yaml value "script.automsg.czekaj" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" is bigger than {automsg.wait}:
            add 1 to {automsg.wait}
        else:
            set {_test::*} to skutil yaml nodes with keys "script.automsg.msg" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
            loop {_test::*}:
                add 1 to {_ilosc}
            set {_x} to random element out of {_test::*}
            set {_wiad} to skutil yaml value "script.automsg.msg.%{_x}%" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
            set {_prefix} to skutil yaml value "script.automsg.prefix" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
            replace all "<linia>" in {_wiad} with "%nl%%{_prefix}%"
            send "%{_prefix}% %{_wiad}%" to all players
            set {automsg.wait} to 0

A wiec tak:
/automsg info - informacje o autorze (dorzucam do każdego większego skryptu)
/automsg on - odpala automsg (jest też odpalany przy przeładowaniu pluginu) [Dostępne dla OP'ów]
/automsg off - wyłącza automsg [Dostępne dla OP'ów]

Przejdźmy do konfigu - generuje się automatycznie z załadowanie skryptu. Podstawowy wygląda tak:

script:
  automsg:
    autor: wiktoor123
    prefix: §8eAutoMSG§8r
    czekaj: 5
    msg:
      przyklad: Przykładowa autowiadomość! <linia>Aby zobaczyć jak ja zedytować wejdź
        w §e/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml

Pierwsza opcja script.automsg.autor jest opcją, której nie zmieniamy, ponieważ jest na niej testowane stworzenie pliku
Drugą opcją jest script.automsg.prefix, którą oczywiście możemy zmienić jest to prefix wyświetlany przed wiadomością
Trzecia opcja to script.automsg.czekaj ustawiamy w miej wartość ile ma być minut odstępu pomiędzy wiadomościami
Czwarta opcja to script.automsg.msg.<nazwa>: <wiadomość> jako nazwę możemy ustawić cokolwiek, jest ona widoczna tylko w configu, jako wiadomość ustawiamy treść wiadomości, która ma być wyświetlana. Aby zaznaczyć w niej nową linie wpisujesz w treść wiadomości <linia> wtedy na chacie dalszy tekst pojawia się w nowej linii wraz z prefixem

23 minuty temu, Drzewiasty napisał:

Nie trzeba, jeżeli się da przez AutoMessage kilka linijek na raz, to zrobię przez AutoMessage. Puki co to nie wiem jak.

Już i tak napisałem...

------------------------------------------------------------

Jeżeli uważasz moją prace za pomocną lub rozwiązała ona Twój problem pokaż to dając reakcje pod tą odpowiedzią, bądź oznaczając tę odpowiedź jako najlepszą. To motywuje do dalszej pracy!

Edytowane przez wiktorm12
https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242779

• 0
3 minuty temu, wiktorm12 napisał:

on load:
    set {_test} to skutil yaml value "script.automsg.autor" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
    if {_test} is not set:
        set skutil yaml value "script.automsg.autor" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to "wiktoor123"
        set skutil yaml value "script.automsg.prefix" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to "&8[&eAutoMSG&8]&r"
        set skutil yaml value "script.automsg.czekaj" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to 1
        set skutil yaml value "script.automsg.msg.przyklad" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" to "Przykładowa autowiadomość! <linia>Aby zobaczyć jak ja zedytować wejdź w &e/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
    set {automsg.send} to true
    set {automsg.wait} to 0

command /automsg [<text>] [<text>]:
    trigger:
        if arg 1 is "info":
            send "&7» &aInformacje o autorze &bAutomsg"
            send "&7» &aNick: &ewiktoor123"
            send "&7» &aPortfolio: &e<url:http://skript.wiktoor123.pl>skript.wiktoor123.pl"
        if player is op:
            if arg 1 is "off":
                set {automsg} to false
                send "&7» &9Automsg &ezostały &cwyłączone&e!"
            if arg 1 is "on":
                set {automsg} to true
                send "&7» &9Automsg &ezostały &awyłączone&e!"
        else:
            send "&7» &cNie masz do tego permisji!"

every 1 minutes:
    if {automsg} is true:
        if skutil yaml value "script.automsg.czekaj" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml" is bigger than {automsg.wait}:
            add 1 to {automsg.wait}
        else:
            set {_test::*} to skutil yaml nodes with keys "script.automsg.msg" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
            loop {_test::*}:
                add 1 to {_ilosc}
            set {_x} to random element out of {_test::*}
            set {_wiad} to skutil yaml value "script.automsg.msg.%{_x}%" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
            set {_prefix} to skutil yaml value "script.automsg.prefix" from file "/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml"
            replace all "<linia>" in {_wiad} with "%nl%%{_prefix}%"
            send "%{_prefix}% %{_wiad}%" to all players
            set {automsg.wait} to 0

A wiec tak:
/automsg info - informacje o autorze (dorzucam do każdego większego skryptu)
/automsg on - odpala automsg (jest też odpalany przy przeładowaniu pluginu) [Dostępne dla OP'ów]
/automsg off - wyłącza automsg [Dostępne dla OP'ów]

Przejdźmy do konfigu - generuje się automatycznie z załadowanie skryptu. Podstawowy wygląda tak:

script:
  automsg:
    autor: wiktoor123
    prefix: §8eAutoMSG§8r
    czekaj: 5
    msg:
      przyklad: Przykładowa autowiadomość! <linia>Aby zobaczyć jak ja zedytować wejdź
        w §e/plugins/Skript/scripts/WikScript/automsg.yml

Pierwsza opcja script.automsg.autor jest opcją, której nie zmieniamy, ponieważ jest na niej testowane stworzenie pliku
Drugą opcją jest script.automsg.prefix, którą oczywiście możemy zmienić jest to prefix wyświetlany przed wiadomością
Trzecia opcja to script.automsg.czekaj ustawiamy w miej wartość ile ma być minut odstępu pomiędzy wiadomościami
Czwarta opcja to script.automsg.msg.<nazwa>: <wiadomość> jako nazwę możemy ustawić cokolwiek, jest ona widoczna tylko w configu, jako wiadomość ustawiamy treść wiadomości, która ma być wyświetlana. Aby zaznaczyć w niej nową linie wpisujesz w treść wiadomości <linia> wtedy na chacie dalszy tekst pojawia się w nowej linii wraz z prefixem

Już i tak napisałem...

------------------------------------------------------------

Jeżeli uważasz moją prace za pomocną lub rozwiązała ona Twój problem pokaż to dając reakcje pod tą odpowiedzią, bądź oznaczając tę odpowiedź jako najlepszą. To motywuje do dalszej pracy!

Napisałem, że nie chce skryptu...

https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242780

• 0

Z tego co widzę, ten który podałeś nie posiada takiej funkcji, możesz spróbować spisać \n jako nową linie w sensi

-'0,,Pierwsza linijka wiadomoście \ndruga linijka \ntrzecia linia'

Ale nie jestem pewny, że to zadziała
Tu masz taki, który udostępnia z tego co piszą 5 linijek [LINK]

Nie znalazłem niczego co daje typowo taką możliwość bez limitu, możesz albo samodzielnie poszukać czegoś takiego, albo użyć tego mojego skryptu, albo zaspokoić się tymi 5 linijkami

https://skript.pl/temat/38463-automsg/#findComment-242784

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...